Élet-Stílus

Kiütéses győzelemmel tért vissza a Juventus

A bundabotrány miatt tavaly a másodosztályba sorolt torinói csapat megmutatta, hogy igen is az élvonalban van a helye. Az olasz labdarúgó bajnokság nyitófordulójában a Livorno látta ennek a kárát. A Lazio gyengén rajtolt.

Kapcsolódó linkek

juventus.lap.hu
sport.lap.hu

Az Öreg Hölgy magabiztosan jutott vissza az első osztályba, és bár a csapat némileg meggyengült, a tavalyi szezon kezdetén, a vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy jól szerepeljenek a Serie A-ban. A számos erősítés meg is mutatkozott a Juve játékán: a gólokról ugyanis egy régi hűséges harcos mellett egy nyári szerzemény gondoskodott.

A Lazio együttesének ezzel szemben a rajtja egyáltalán nem sikerült. A fővárosiak akárcsak az UEFA-kupában (1-1 a Dinamo Bucurestu ellen) ismét csalódást okoztak hazai pályán, az egyik kiesőjelölt csapat, a Torino ellen csak egy soványka döntetlenre futotta. Rosina gólja után két gyors találattal megfordította a meccset a Lazio, de végül még úgy is döntetlen lett a vége, hogy a vendégek 10 emberrel fejezték be a meccset.

A Juventusnak sem sorsoltak ki nehéz ellenfelet az első fordulóra, és Trezeguet illetve Iaquinta góljaival el is intézte a Livornót az Öreg Hölgy 5-1-re. A gólgyártást a francia csatár kezdte, majd az Udinesétól igazolt ékpárja kétszer is beköszönt. Trezeguet nem akart lemaradni, és a hajrá perceiben még ő is rá tett egy lapáttal. A Livorno a hosszabbításban legalább a becsületgólt belőtte.

Serie A, 1. forduló:
Juventus-Livorno 5-1
Gól:
Trezeguet (28., 87., 92.), Iaquinta (71., 85.- előbbit 11-esből), illetve Loviso (94.)

SS Lazio-Torino 2-2
Gól:
Pangyev (56.), Rocchi (61.), illetve Rosina (34.), Vailatti (68.)
Piros lap: Comotto (85., Torino)

Vasárnap:
Fiorentina-Empoli 15 ó
Genoa-AC Milan 15 ó
Internazionale-Udinese 15 ó
Napoli-Cagliari 15 ó
Parma-Catania 15 ó
Reggina-Atalanta 15 ó
Siena-Sampdoria 15 ó
Palermo-AS Roma 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik