Élet-Stílus

NBI: pontokat vesztett a listavezető

A Budapest Honvéd a hajrában szerzett Hercegfalvi-góllal mentett pontot a Diósgyőr otthonában a magyar labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. A hazaiak továbbra is az első sikerükre várnak.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Szombaton elveszítheti az első helyét a tabellán Supka Attila együttese, amely Hercegfalvi két góljával végül 2-2-re hozta a bajnokságban még nyeretlen Diósgyőrt. A vendégek csatára negyedóra elteltével szerezte meg a vezetést, de a több ezer szurkolónak nem kellett sokat várnia az egyenlítésre. A kispesti védelem helyezkedési hibáit használta Sipeki három percre rá. Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a Diósgyőr, és az előny kitartott a a szünetig a veszélyes Honvéd-rohamok ellenére.

A fordulás után a hazaiak beálltak védekezni, a fővárosi csapat alig tudott helyzetbe kerülni. Egészen a 81. percig kellett várni az egyenlítésre: az első gólt fejjel szerző Hercegfalvi hatalmas bombagólt lőtt. A döntetlennel kétpontosra növelte előnyét az egyetlen magyar csapatként a nemzetközi porondon is érdekelt Honvéd, az MTK szombaton a Siófok legyőzésével átveheti a vezetést a tabellán. A Diósgyőr pedig továbbra is az első győzelmére idénybeli vár.

Soproni Liga, 6. forduló:
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-2
Gól:
Sipeki (18.), Simon A. (22., 11-esből), illetve Hercegfalvi (15., 82.)

Szombat:
DVSC-TEVA – Gabona Trans-Kaposvár 16 ó
Paksi FC-Nyíregyháza 17:30 ó
ZTE FC-Győri ETO 19 ó
BFC Siófok-MTK Budapest 19 ó
Fehérvár FC-Tatabánya 19 ó
FC Sopron-REAC 19 ó

Hétfő:
Újpest FC-Vasas 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik