Élet-Stílus

Cseh László tizenkét arannyal zárt

Az úszók 109. országos bajnokságának utolsó napja Cseh László diadalmenetét hozta. A 21 éves klasszis összesen tizenkét elsőséggel, abszolút legeredményesebb versenyzőként zárta az idei ob-t.

Kapcsolódó linkek


uszas.lap.hu
sport.lap.hu

A Kőbánya SC klasszisa vasárnap 100 háton, 200 vegyesen, majd 50 pillangón is győzött, így már kilencedik egyéni aranyát gyűjtötte be, és miután a befejezőszámban, a 4×100 méteres vegyesváltóban nyertes kvartettben is helyet kapott, összesen 12 elsőséggel zárta szereplését a 2007-es bajnokságon.

A nőknél Verrasztó Evelyn vitte a prímet: az 50 gyors elődöntője után a döntőben is csúcsot repesztett: két tizedet faragva reggeli rekordjából ezúttal 25.91 másodperc alatt sprintelte végig a távot. Hatodik ob-győzelme volt ez, és hetedik egyéni csúcsjavítása, majd meglett a hetedik elsősége is a vegyesváltó négyesének tagjaként, így ő legerdményesebb női úszó.


Cseh László tizenkét arannyal zárt 1

Cseh László az ob-n is igazolta klasszisát (MTI)



Kitett magáért Kovács Ágnes is, aki az 50 után 100 méter mellen is toronymagasan nyert, hiábavalóvá téve a trónkövetelők igyekezetét. Utóbbi szám döntőjében idei legjobbjával (1:09.74) végzett az élen. A nap egyik leglátványosabb küzdelmét a 100 méter női pillangó fináléja hozta, amelyben az újdonsült ifjúsági Európa-bajnok Kovács Emese jobb benyúlással megelőzte címvédő és országos csúcstartó klubtársát, Boulsevicz Beatrixot.

Minden idők egyik legjobb országos bajnokságának minősítette Kiss László szövetségi kapitány az idei ob-t. A vasárnap zárult eseményt értékelve a szakvezető azt mondta: annak fényében tartja igazán sikeresnek a sportági csúcsvetélkedőt, hogy – a pekingi olimpia menetrendje miatt – reggel kellett tartani a döntőket, és a korai órákban kellett nagy időket elérniük a versenyzőknek. A kapitány elégedetten nyilatkozott a válogatott váltókról, és külön méltatta az egyéni csúcsok elérőit, köztük az egymagában hét rekordot úszó, amellett két váltócsúcsban is közreműködő Verrasztó Evelynt. „Az összesen 14 országos csúcs, a most már 12 olimpiai kvóta magáért beszél, a váltókról nem is szólva” – összegzett elégedetten szövetségi kapitány.

Eredmények itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik