Élet-Stílus

Real: Capello sorsa még bizonytalan

Fabio Capello az idén bajnoki címet nyert a Real Madriddal, az olasz edző sorsa azonban ennek ellenére még kérdéses a klubnál.

Kapcsolódó linkek
foci.lap.hu
sport.lap.hu

„Már több alkalommal elmondtam, továbbra is a Real Madrid edzője szeretnék maradni, de ez elsősorban a klub elnökén, Ramon Calderonon múlik” – nyilatkozta a 61 éves olasz szakember, miután csapata 3-1-re legyőzte a Real Mallorcát, és ezzel megszerezte fennállása harmincadik spanyol bajnoki címét.

Capello, aki alatt igencsak ingott a kispad a szezon során, a fentiekhez hozzátette, szándékáról beszélt az elnökkel, ám – egyelőre – nem kapott választ. Calderon az edzőkérdés témakörében nem volt túl bőbeszédű, a Capello sorsát feszegető kérdésekre emígy válaszolt: „A következő néhány nap még az ünneplésé, aztán elkezdhetünk beszélni a jövőről. A döntésnél természetesen azt tartjuk majd szem előtt, hogy mi a legjobb a klubnak, de a döntésre még várni kell” – mondta az egyesület vezetője.

A Getafe jelenlegi vezetőedzője, akinek a neve tavasszal többször is felmerült a Madriddal kapcsolatban már jelezte, hogy szívesen leülne az újdonsült bajnok kispadjára. “Készen állok a feladatra, régóta készülök már arra, hogy átvegyem a Real Madrid irányítását” – nyilatkozta a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) honlapján Bernd Schuster. Áprilisban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a 47 éves német szakember – aki 1988-tól 1990-ig játszott a spanyol fővárosban – előszerződés kötött a királyi klubbal, amely kivásárolná őt 2008 nyaráig szóló kontraktusából.

A Realt 1997-ben és 2007-ben bajnoki címig vezető Capellót a szezon során élesen bírálták, leginkább a csapat taktikája miatt, és az olasz edző is elsmerte, hogy több hibát is elkövetett. „Többször tévedtem. A legnagyobb hibám az volt, hogy egy időre száműztem a csapattól David Beckhamet, miután kiderült, hogy Los Angelesbe igazolt” – gyónta meg „bűneit” Capello.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik