Élet-Stílus

Király hibázott a ManU ellen (videó)

A magyar kapus szenzációsan védett az angol bajnokság listavezetője ellen az FA Kupa harmadik fordulójában, de a ráadás perceiben potyagólt kapott, és ezzel kilencven percet "ajándékozott" Sir Alex Fergusonéknak.

A Manchester Unitedban először szerepelt a kölcsönbe érkezett Henrik Larsson, a kapuban pedig a pihenő Edwin van der Sar helyett Tomasz Kuszczak állt. Az Aston Villában ismét Király Gábor védett, és a mérkőzés nagy részében kifogástalanul végezte a munkáját.

A Premier League éllovasa azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és nem hagyta kibontakozni szintén élvonalbeli ellenfelét. Rooney és társai 15 alkalommal vették célba Király kapuját az első félidőben, míg az Aston Villa egyetlen lövéssel zárta a játékrészt, amelynek utolsó perceiben kapujához szegezte riválisát a ManU.

A szünet után sem változott a játék képe, és az 54. percben már Király sem védhette a márciusig – a svédországi bajnokság kezdetéig – kölcsönben szereplő Larsson lövését. A Manchester a rég esedékes gól után is uralta a mérkőzést, ezért is esett váratlanul az Aston Villa egyenlító találata: az Angel helyére érkező Milan Baros tíz méterről helyezett laposan a sarokba egy megpattanó lövést.

Már letelt a rendes játékidő – talán már Ferguson is beletörődött az újrajátszásba -, amikor Solksjaer lövése a lassan mozduló magyar kapus hóna alatt a kapuba csorgott, és ezzel a Manchester megúszta, hogy Birminghamben kelljen kiharcolnia a következő körbe való jutást.

FA Kupa, 3. forduló
Manchester United-Aston Villa 2-1
Everton-Blackburn Rovers 1-4
Sheffield Wednesday-Manchester City 1-1*
Cardiff City-Tottenham Hotspur 0-0*

*Döntetlen esetén újrajátsszák a mérkőzést.

Korábbi meccsek:
Liverpool-Arsenal 1-3
Tamworth-Norwich 1-4
Birmingham-Newcastle 2-2*
Blackpool-Aldershot 4-2
Bristol-Coventry 3-3*
Chelsea-Macclesfield 6-1
Chester-Ipswich 0-0*
Crystal Palace-Swindon 2-1
Derby County-Wrexham 3-1
Doncaster-Bolton 0-4
Hull-Middlesbrough 1-1*
Leicester-Fulham 2-2*
Nottingham-Charlton 2-0
Peterborough-Plymouth 1-1 *
Portsmouth Wigan Athletic 2-1
Preston North End-Sunderland 1-0
Queens Park Rangers-Luton 2-2*
Sheffield-Swansea 0-3
Southend-Barnsley 1-1
Torquay-Southampton 0-2
Watford-Stockport 4-1
West Bromwich-Leeds 3-1
West Ham-Brighton&Hove 3-0
Wolverhampton-Oldham 2-2*

Ajánlott videó

Olvasói sztorik