Élet-Stílus

Alonso mégis tesztelhet

A Renault F1 Team hivatalos közleményben tudatta, hogy engedélyt adott Fernando Alonsónak, hogy pénteken tesztelje a McLaren Forma-1-es versenyautóját.

Flavio Briatore és a Renault Forma-1-es csapat megengedte Fernando Alonsónak, hogy egy napot teszteljen új csapatával, a McLaren Mercedesszel. Ez azért olyan nagy hír, mert a kétszeres világbajnokot 2006 végéig szerződés köti a Renault csapatához.

“Fernando megkért, hogy tesztelhessen egy napot az új csapatával, hogy hozzászokhasson az autóhoz. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, és tekintettel a munkájára, a fantasztikus teljesítményre, amit az elmúlt két évben végzett, azaz megnyerte a 2005-ös és a 2006-os világbajnokságot, úgy határoztunk, megadjuk neki ezt a lehetőséget.” – mondta Flavio Briatore, a Renault csapat vezetője.

Alonso egy mindenféle reklámfelirattól mentes versenyautóval körözhet Jerezben, ahol a többi csapat és pilóta már napok óta tesztel, a spanyol pilóta Pedro de la Rosától veszi át a munkát. Nem tudni, hogy mivel – vélhetőleg komoly anyagi hozzájárulással – sikerült a McLaren vezetőinek rávenni a Renault, hogy átengedjék a pilótát nekik. Ez egy igen fontos lépés a wokingi csapat számára, hiszen jövőre egy teljesen új pilótapárossal kezdik meg az évet.

Alonso mellett a GP2 bajnoka, a Forma-1-ben még tapasztalatlan Lewis Hamilton ülhet a másik versenyautóban, ami azt jelenti, hogy a csapatnak “vakon” kellett volna fejleszteni a jövő évi versenyautót. Egyedül a tesztpilóta, Pedro de la Rosa tapasztalatára hagyatkozhattak volna, így viszont Alonso is elmondhatja, milyen változtatásokat szeretne az autóval kapcsolatban, hogy versenyképesebb legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik