Élet-Stílus

Eb-pályázat: 84 százalékos a támogatottság

Immár 84 százalékos a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Európa-bajnoki pályázat hazai támogatottsága - derült ki az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Biztosságának szerdai ülésén.

Országgyűlés Sport- és Turisztikai Biztosságának Gyárfás Tamás a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Eb-pályázat állásáról számolt be. A szervezőbizottság első embere elmondta, készítettek egy olyan egyedi kiadványt, amelyben 250 érvet sorakoztatnak fel a kandidálás mellett. Ebben bemutatják, hogy a focin kívül mit adott a két ország Európának és a világnak. Szó esik ebben a gyufa feltalálásától a herendi porcelánig, vagy a Nobel-díjasokról, Kertész Imréig bezárólag. Ezeket a kiadványokat külföldi lapokhoz, hírügynökségekhez, külképviseletekhez és a futballélet meghatározó alakjaihoz fogják eljuttatni.

A miniszterelnökök is prezentálnak

Elhangzott, hogy elkészült az új Puskás Ferenc Stadion makettje, valamint a 2012-es Eb dala is, amelynek videóját most veszik fel. Gyárfás a pályázattal járó további költségek fedezésére a Top 200 magyarországi céghez fordult, hogy egyenként egy-egymillió forinttal támogassák a pályázatot. Bejelentette, hogy a Capital Research felmérése szerint immár 84 százalékos az Európa-bajnoki pályázat hazai támogatottsága, végül azt, hogy az áprilisban esedékes cardiffi prezentáción a horvát és a magyar miniszterelnök is jelezte részvételét.

Parlamenti válogatottak Eb-je

Bánki Erik bizottsági elnök bejelentése szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjaiban prioritást fognak élvezni azok a programok, amelyek kapcsolódnak a labdarúgó Eb-pályázathoz és javasolta, hogy sikeres pályázat esetén Magyarország 2012 áprilisában rendezze meg a parlamenti válogatottak kontinensbajnokságát, amely a nagy esemény főpróbája lehetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik