Élet-Stílus

A brazil légió mentette meg a Realt

A Real Madrid nagy küzdelemben nyert a vendég Athletic Bilbao ellen a Bernabeu Stadionban és ezzel - a Sevilla vereségét követően - a második a tabellán a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A királyi gárda a 13. forduló nagy nyertese, hiszen a Barcelona még szombaton játszott döntetlent a Levante otthonában, a Sevilla pedig meglepetésre kikapott az Espanyoltól. A Real Madrid így már csak egy ponttal van lemaradva a katalánok mögött, és ugyanennyi a hátránya a harmadik helyen tanyázó UEFA-kupa címvédőnek.

A Barca nyakában

A Sevilla együttese szerzett vezetést büntetőből az Espanyol otthonában, de a barcelonai gárda Tamudo és Luis Garcia révén fordított. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Barca maradt – legalábbis a forduló végéig – a tabella élén. A Real Madrid ugyanis hiába nyert szoros meccsen, olyan nagy volt a hátránya, hogy csak felzárkózni tudott.

Fabio Capello együttesének nagyon meg kellett szenvednie hazai pályán a három pontért, hosszú időn keresztül csak futottak a sztárok az eredmény után: az Athletic Bilbao ugyanis az első játékrész hajrájában a helyzeteit sorozatban elpuskázó fővárosiaknak gólt lőtt. Hiába volt tarthatatlan Robinho az első félidőben, a kis brazil és Nistelrooy képtelenek voltak betalálni. A Bilbao új trénerrel a kispadon végig partiban volt a madridiakkal, de akárcsak a királyi gárda, ők is nagyvonalúan bántak a helyzeteikkel.

Újra itt a régi Ronaldo?

A második játékrészre beállt a Capello szerint kirobbanó formában játszó Ronaldo, és a jó pár kilóval könnyebb klasszis igazolta is a tréner szavait. A 65. percben a saját térfélről szöktette Ramos, akinek a labdáját precízen maga elé tette, majd a kirohanó kapus lábai mellett higgadtan a bal alsóba gurította.

Tíz perccel később megfogyatkozott a vendégcsapat, és ez emberfór nem sokkal később az eredményben is jelentkezett. Egy szöglet után Roberto Carlos 25 méterről vette célba a bal alsó sarkot. A lövés nem volt túl erős, de rendkívülien pontos, és éppen befért.

Primera División, 13. forduló
Real Madrid-Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
Gól:
Ronaldo (65.), Roberto Carlos (82.), illetve Prieto (35.)
Kiállítva: Aduritz (75., Bilbao)

Deportivo La Coruna-Racing Santander 0-0
Kiállítva:
Cristian (93.), illetve Munitis (51.), Zigic (79.)

Espanyol-Sevilla 2-1 (0-1)
Gól:
Tamudo (67.), Garcia (79.), illetve Kanoute (25., 11-esből)
Kiállítva: Riera (85., Espanyol)

Real Mallorca-Celta Vigo 2-2 (1-0)
Gól:
Gutiérrez (6.), Jankovic (51.), illetve Baiano (51.), Perera (85., 11-esből)
Kiállítva: Gutiérrez (90., Mallorca)

Real Sociedad-Getafe 0-0

Villarreal-Gimnastic 2-0 (2-0)
Gól:
Fuentes (25.), Franco (28.)

Real Zaragoza-Osasuna 1-2 (1-0)
Gól:
Milito (19.), illetve Raul Garcia (81.), Ponzio (91., öngól)

Szombaton játszották:
Real Betis-Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gól:
Galletti (33.)

Levante-Barcelona 1-1 (0-1)
Gól:
Alvaro (77.), illetve Deco (41.)

Recreativo Huelva-Valencia 2-0 (1-0)
Gól:
Aitor (1.), Pongolle (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik