Élet-Stílus

Serie A: rangadót nyert az Inter

Az Inter együttese szoros mérkőzésen megverte egyik legádázabb üldözőjét az olasz bajnokság 13. fordulójának zárómeccsén. A továbbra is veretlen milánói gárda négy ponttal előzi meg a sorozatban ötödször diadalmaskodó AS Romát.

Megerősítette az első helyét a tabellán az Internazionale együttese, amely nagy csatában idegenben tudta megverni az idei szezon meglepetéscsapatát. A Palermo a vereséggel lecsúszott a harmadik helyre, mivel a szorosan a nyomában haladó Roma ismét remekelt.

A fővárosi csapat egy héttel a Catania leiskolázása után újabb gólzáporos meccsen diadalmaskodott. Az eheti áldozat a Sampdoria volt, amelynek Francesco Totti kettőt vágott. A Roma sorozatban ötödik győzelmét aratta a bajnokságban, esélyt nem hagyva vasárnap esti vendéglátójának (2-4).

Az esti Palermo-Inter rangadó kevesebb gólt, de annál több izgalmat tartogatott a nézőknek. A vezetést egy Ibrahimovic-bombával az Inter szerezte meg rögtön a 7. percben. A svéd válogatott támadó 20 méterről szánta magát lövésre, amelyet Fontana kapus alaposan elnézett, és alatta a hálóba csorgott a labda. A Palermo időnként veszélyesen támadott, de egészen a félidő hajrájáig egyszerűen jobb volt az Inter. Ekkor azonban – szinte a semmiből – Bresciano megcsúsztatott labdájára az utóbbi hetekben kirobbanó formában futballozó Amauri csapott le, és a bal sarokba helyezett.

A második játékrészben is megmaradt a nagy iram, a Palermo csalódást okozott a hazai szurkolóknak, és az Inter ismét megszerezte a vezetést Vieira révén. A francia az egészen meccsen jól teljesítő Adriano passzát lőtte be. A hazaiak a ráadásban még lőttek egy kapufát, de szerencséje volt az Internek, és megérdemelten győzött (1-2).

Serie A, 13. forduló
Palermo-Internazionale 1-2 (1-1)
Gól:
Amauri (45.), illetve Ibrahimovic (7.), Vieira (61.)

Atalanta-Torino 1-2 (0-0)
Gól:
Loria (91.), illetve Rivalta (78.-öngól), Rosina (86.)

Catania-FC Parma 2-0 (0-0)
Gól:
Spinesi (67.- 11-esből), Caserta (84.)
Kiállítva: Grella (38., Parma)

Empoli-Cagliari 1-0 (1-0)
Gól:
Vannucchi (9.)

SS Lazio-Ascoli 3-1 (2-1)
Gól:
Belleri (9.), Pandev (25.), Foggia (84.), illetve Mauri (16.-öngól)

Reggina-Livorno 2-2 (0-2)
Gól:
Bianchi (63.), Dailey (77.), illetve Galante (22.), Lucarelli (27.)
Kiállítva: Passoni (79., Livorno)

Sampdoria-AS Roma 2-4 (1-3)
Gól:
Volpi (14.), Flachi (92.-11-esből), illetve Totti (13., 74.), Perrotta (33.), Panucci (44.)

Siena-Fiorentina 1-1 (1-1)
Gól:
Antonini (17.), illetve Mutu (38.)

Szombaton játszották:
AC Milan-Messina 1-0
Chievo-Udinese 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik