Élet-Stílus

NBA: vergődik a címvédő Miami

Igazi rangadót játszottak csütörtökre virradóra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban: a címvédő Miami a 2005 bajnokával szemben maradt alul San Antonióban. A ligaelső Utah sorozatban hetedszer nyert.

Továbbra sem játszhatott a Miami Heat együttesében a sérült Shaquille O’Neal, és a hiánya azonnal meg is mutatkozott Tim Duncanék ellen. A bombaformában lévő Spurs mindhárom meghatározó játékosa, Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili jól célzott, a második oldalon csak Dwayne Wade nyújtott elfogadható produkciót.

A meccset a hazai pályán szereplő San Antonio kezdte jobban, de az első negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második negyedben aztán a Miami, Pat Riley vezetőedző szavaival élve leállt. A játékrészt tizennyolc ponttal nyerte a Spurs, elsősorban Parker dobásaival, és a félidőre közel húszpontos előnynek örülhetett a hazai közönség (57-38). A harmadik negyedre kicsit összekapta magát a Heat, de ezt a játékrészt is nyerte a San Antonio, amely az utolsó 12 percben már csak arra törekedett, hogy ne szórakozza el a kényelmes előnyt.

A 11/1-es mérlegével ligaelső Utah megszakítás nélkül hetedszer diadalmaskodott – 21 pontos hátrányt ledolgozva Sacramentóban –, főként Carlos Boozer 32 pontjával és 13 lepattanójával. A szezont remekül kezdő Jazz csütörtökre virradóra is igen kiélezett csatában tudott csak nyerni. Az ezt megelőző két mérkőzésen is jelentős hátrányból fordított a Utah, a Phoenix ellen csak hosszabításban diadalmaskodtak.

A Kings az első negyedben 10 ponttal, a másodikban pedig nyolccal dobott többet mint a riválisa. A második félidőre a Jazz támadójátéka jelentősen feljavult, a meccs legjobbja, Carlos Boozer révén. A harmadik játékrészben már sikerült faragni a hátrányból, de a zárószakasz hozta meg a fordulatot. Az utolsó negyedet a Jazz 39-17-re hozta, és a legjobbkor, két perccel a lefújás előtt szerezte meg a vezetést a Mehmet Okur triplájával, és nem is adta ki a kezéből a hátralévő másodpercekben.

Az idénycsúcsot jelentő 18 támadó-lepattanót szedő Detroit sorozatban negyedszer nyert, miután három játékosa – Chauncey Billups, Rasheed Wallace és Tayshaun Prince – is dupla-duplát (két statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményt) ért el.

A Toronto hat kudarc után győzött ismét a Cleveland elleni találkozón, noha a Cavaliersben LeBron James 30 ponttal, 10 lepattanóval és 8 gólpasszal brillírozott.

Houstonban Jao Ming (Yao Ming) 25 ponttal és 14 lepattanóval, Tracy McGrady pedig 13 ponttal és 12 lepattanóval gondoskodott arról, hogy a Washington hatodik idegenbeli meccsét is elveszítse az idényben.

NBA, alapszakasz
San Antonio Spurs-Miami Heat 106-86
Orlando Magic-Indiana Pacers 96-91
Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 95-87
Charlotte Bobcats-Boston Celtics 92-83
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 103-98
Milwaukee Bucks-Philadelphia 76ers 98-94
Minnesota Timbewolves-New York Knicks 107-89
Houston Rockets-Washington Wizards 86-82
Phoenix Suns-New Orleans Hornets 92-83
Portland TrailBlazers-New Jersey Nets 100-97
Sacramento Kings-Utah Jazz 101-110
Golden State Warriors-Denver Nuggets 112-115
Los Angeles Clippers-Seattle SuperSonics 85-95

Ajánlott videó

Olvasói sztorik