Élet-Stílus

Rangadót nyert az Arsenal

Meglepetésre simán elintézte Arsene Wenger csapata a Bajnokok Ligájában csoportelső Liverpoolt a bajnokság 12. fordulójában, és ezzel felkapaszkodott a tabella harmadik helyére. Gerrardéknak a pontszerzésre sem volt esélyük.

Az Emirates stadionba látogatott az idegenben borzalmasan gyenge Liverpool, de ennek ellenére meglepő volt, milyen könnyen megadta magát a csapat. Rafa Benitezék a 12. forduló után is csak egyszer vonultak le vendégként három ponttal a pályáról. A hat meccsen egyetlen gólt szereztek

A góllövés a Lehmannt megfázás miatt nélkülöző Arsenal ellen sem ment, a német helyén védő Almúniának nem sok dolga akadt a kilencven perc során. Az első percekben mind a két együttes szerzett, szabálytalanság miatt meg nem adott gólt, de az Arsenal játszott fölényben, Gerrard már ekkor halovány volt, és a második félidőre szinte el is tűnt a pályáról.

A vezetést az Arsenal a 41. percben szerezte meg: Cesc Fabregas beadását már szinte a földön fekvő Flamini “botlotta” be. Tíz perccel az újrakezdés után Touré duplázta meg az előnyt van Persie labdájával, majd Gallas állította be a végeredményt. A francia védőt az addigra a vereségbe beletörődő liverpooliak teljesen egyedül hagyták egy szögletnél, ő pedig hat méterről nem hibázott.

Premier League, 12. forduló
Arsenal-FC Liverpool 3-0 (1-0)
Gól:
Flamini (41.), Touré (56.), Gallas (80.)

Reading-Tottenham Hotspur 3-1 (2-1)
Gól:
Shorey (38.), Sidwell (45+1.), Doyle (79.), illetve Keane (24., 11-esből)

Szombaton játszották:
Chelsea-Watford 4-0
Everton-Aston Villa 0-1
Middlesbrough-West Ham United 1-0
Portsmouth-Fulham 1-1
Sheffield United-Bolton 2-2
Wigan-Charlton 3-2
Manchester City-Newcastle 0-0
Blackburn-Manchester United 0-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik