Élet-Stílus

Schumi nagy hátrányba került az időmérőn

Felipe Massa indulhat az élről a Forma-1-es Brazil Nagydíjon. A vb-cím nagy esélyese, Fernando Alonso a negyedik, míg Michael Schumacher a tizedik pozícióból vághat neki a versenytávnak.




Schumi nagy hátrányba került az időmérőn 1
forma1.lap.hu

Schumi nagy hátrányba került az időmérőn 1
Schumi nagy hátrányba került az időmérőn 3

Erre aztán senki nem számított, Fernando Alonso visszafogott teljesítménye is elég volt ahhoz, hogy simán megverje az időmérőn Michael Schumachert. Schumi hiába volt sokkal gyorsabb a spanyolnál a brazil futam szabadedzésein és az időmérőedzés első felében, a végén ezt nem tudta igazi eredményre váltani. A kvalifikációs edzés harmadik, mindent eldöntő, szakaszában behalt a versenyautó a hétszeres világbajnok alatt. A német pilóta utóbb elmondta, hogy a benzinnyomással volt a probléma.

Hiába próbálták a szerelők rendbe kapni a Ferrarit, erre tíz perc kevésnek bizonyult. Sőt, a kerpeni már két perccel az edzés leintése előtt kiszállt a garázsban parkoló autójából és keserű arccal sietve távozott.

Michael Schumacher jókora hátrányból indul, hiszen legjobb esetben is a tizedik helyre kerül, ugyanis ha a motorral komolyabb gond lenne és cserére szorulna, akkor rögtön a huszadik helyen találja magát. Eközben Alonso, aki ezúttal esélytelen volt a pole pozícióra, a negyedik helyről rajtolhat majd vasárnap, ami bőségesen elég ahhoz, hogy hozza a második világbajnoki címéhez szükséges egyetlen pontocskát.

Pedig Schumacher esélyes lett volna a győzelemre, hiszen a Ferrari autói gyorsabbak voltak, mint ellenfeleik, ezt bizonyítja, hogy Felipe Massa indulhat majd az élről. Ez a brazil harmadik edzéselsősége. Mellőle Kimi Räikkönen, a McLaren versenyzője rajtolhat majd, megelőzve Jarno Trullit. Räikkönen a végső sikerre is esélyes, hiszen az utóbbi két évben Brazíliában mindkétszer a McLarené lett a győzelem.

Brazil Nagydíj, rajtsorrend
1. sor: Massa (brazil, Ferrari), Räikkonen (finn, McLaren)
2. sor: Trulli (olasz, Toyota), Alonso (spanyol, Renault)
3. sor: Barrichello (brazil, Honda), Fisichella (olasz, Renault)
4. sor: R. Schumacher (német, Toyota), Heidfeld (német, BMW)
5. sor: Kubica (lengyel, BMW), M. Schumacher (német, Ferrari)
6. sor: Webber (ausztrál, Williams), De la Rosa (spanyol, McLaren)
7. sor: Rosberg (német, Williams), Button (brit, Honda)
8. sor: Liuzzi (olasz, Toro Rosso), Speed (amerikai, Toro Rosso)
9. sor: Albers (holland, Midland), Coulthard (brit, Red Bull)
10. sor: Szato (japán, Super Aguri), Jamamoto (japán, Super Aguri)
11. sor: Monteiro (portugál, Midland), Doornbos (holland, Red Bull)

A további program:
Brazil Nagydíj, vasárnap, 19:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik