Élet-Stílus

NHL: Malkin máris sztárrá lett

Jevgenyij Malkin a második mérkőzésén is betalált az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), csapata, a Pittsburgh Penguins a hosszabbításban győzte le a házigazda New York Islanderst.




NHL: Malkin máris sztárrá lett 1

nhl.lap.hu

NHL: Malkin máris sztárrá lett 1
NHL: Malkin máris sztárrá lett 3

A fiatal orosz játékos a harmadik harmadban Sidney Crosby átadása után vágta a korongot a hálóba, ezzel hosszabbításra mentette a New York Islanders elleni mérkőzést, melyet a Pittsburgh Szergej Goncsar góljával végül megnyert a “hirtelen halálban”, és ezzel lezárta a kétmeccses nyeretlenségi sorozatát.


A 20 éves Malkin pillanatok alatt sztárrá vált a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben, két fellépésén összesen három pontot gyűjtött: két gólja mellett egy asszisztja is van. “Fontos volt számunkra ez a győzelem, egyre jobbak leszünk” – örömködött a “pingvinek” másik fiatal titánja, Crosby, aki két góltérő átadással vette ki a részét a diadalból.

Úgy fest, a Pittsburgh elindul fölfelé, ezzel szemben a Philadelphia alatt egyre jobban mélyül a gödör. A csapat sorozatban negyedszer bukott el, a Bufallo ellen 9-1-re kapott ki, a legutóbbi játéknapon pedig az idén nem túl acélos Tampa Bay intézte el háromgólos különbséggel. A floridaiak góljain Ryan Craig, Ruszlan Fedotenko, Vaclav Prospal és Nyikita Alekszejev osztozott, de a dicséret kijár a Marc Denis kapusnak is, aki 34 védést mutatott be, csak Sami Kapanen (emberhátrányban) tudott kifogni rajta.

A Colorado Joe Sakic és Brad Richardson góljaival idegenben győzte le az Ottawát, amely Dany Heatley révén csak egy ízben tudta megadásra késztetni Jose Theodore-t. A Senators a tavalyi szezonban a legtöbb gólt termelte az NHL-ben, az idén viszont igencsak nyikorognak a támadógépezet fogaskerekei, a csapat hat meccsen csak 11-szer vette be az ellenfelek kapuját.

NHL, alapszakasz, 15. játéknap:
Boston Bruins-Calgary Flames 3-2
Atlanta Thrashers-Washington Capitals 4-3 -büntetőkkel
Ottawa Senators-Colorado Avalanche 1-2
New York Islanders-Pittsburgh Penguins 3-4 – h.u.
New Jersey Devils-Nashville Predators 3-4 – büntetőkkel
Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 4-1
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 0-4
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 5-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik