Élet-Stílus

A Bernabeu-stadionban is Alonsónak szurkolnak

A Real Madrid labdarúgó-csapatának szurkolói nem maradnak le a Forma–1-es Brazil Nagydíjról, amelyen sorozatban másodszor koronázhatják világbajnokká Fernando Alonsót.




A Bernabeu-stadionban is Alonsónak szurkolnak 1

forma1.lap.hu

A Bernabeu-stadionban is Alonsónak szurkolnak 1
A Bernabeu-stadionban is Alonsónak szurkolnak 3

A Real Madrid klubvezetősége úgy döntött, hogy órákkal az esti, Barcelona elleni csúcsrangadó előtt kinyitja a Santiago Bernabeu-stadion kapuit, hogy a szurkolók az aréna kivetítője előtt szoríthassanak a világbajnoki címvédés előtt álló Fernando Alonsónak, aki nem titkoltan, a királyi klub szimpatizánsa. A stadionba 30 perccel a 18 órakor kezdődő futam előtt mehetnek be a drukkerek, a Real–Barcelona összecsapás, az El Clasico 21 órától esedékes.

Egyébként nemcsak a Bernabuban készülnek össznépi ünneplésre Alonso hívei, a pilóta szülővárosában, Oviedóban is több tízezres tömeget várnak az óriáskivetítő elé. Miközben Spanyolország a fiesztára hangol, néhányan, például a helyi lapok aggodalmaskodnak, attól tartanak, hogy a Ferrari és Michael Schuamcher, esetleg valaki más „piszkos trükkel” megakadályozza kedvencük címvédését.


„Schumacher azt mondja, már nem bízik a világbajnoki cím megszerzésében. Elhiszi ezt neki valaki?” – teszi fel a kérdést a Marca című lap, míg az AS című sportújság azt írja: „Pályafutása során már sok mindent láthattunk a német versenyzőtől…”

A világbajnokság utolsó, brazil futama előtt Alonso tíz ponttal vezet nagy riválisa, Michael Schumacher előtt. A Ferrari német versenyzője csak abban az esetben lehet újra világbajnok, ha nyer Interlagosban, miközben Alonso egyetlen pontot sem szerez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik