Élet-Stílus

Hatos és Ritter is kiesett

Mindkét csütörtökön érdekelt magyar, Hatos Gábor és Ritter Árpád hamar befejezte szereplését a Kantonban zajló birkózó-világbajnokságon.

A szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában indult Hatos Hoj Li Duj ellen lépett először szőnyegre, és két menetben verte vietnami ellenfelét. Az első szakaszban kitolta riválisát, aztán parádésan ment lábra, és tussal győzött. A második fordulóban a fehérorosz Murad Gajdarov következett, akinek mind világbajnokságról, mind pedig kontinensviadalról van már érme. Az első etapban Gajdarov lábra ment, majd mögékerült Hatosnak, aztán megpörgette a magyart. Később utóbbi is szerzett egy pontot (1-3). A második menetben hasonló volt a forgatókönyv, a fehérorosz birkózó lábra támadott, majd következett a mögékerülés és a pörgetés, zárásként pedig Hatos került Gajdarov mögé (1-3). A győztes később kikapott, így Hatos kiesett.

Kevesebb lehetősége nyílt a bizonyításra a 84 kg-os Ritter Árpádnak, aki már az első mérkőzésén vereséget szenvedett. A török Selhat Balci az első és a második menetben is mögé került, ezzel ő lépett tovább. A folytatásban viszont nem jutott el a döntőig, így Ritter búcsúzott.

„Jobbaktól kaptak ki a fiúk, ez az igazság. Hatos Gabinak még túl nagy falat volt a fehérorosz Gajdarov. Ritter Árpi esetében pedig tudtuk, hogy egy pont dönt majd. Ezúttal nem ő nyert” – értékelt röviden Gulyás István szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik