Élet-Stílus

Alonso: elmúlt a szerelem

A spanyol címvédő három futammal a szezon vége előtt beszélt arról, hogy miért hagyja ott a Renault csapatát, és miért a McLarennél folytatja a versenyzést. „Elmúlt a Renault iránt érzett szerelmem.”

„Váltani akartam. Együtt nőttem fel a csapattal, amellyel a konstruktőrök versenyében a negyedik helyről felkapaszkodtunk az első pozícióba. Ennél többet nem lehet elérni.” – nyilatkozta Fernando Alonso az auto, motor und sport című magazinnak a 2005 végén bejelentett döntéséről.

Kivételeznek a Ferrarival

„A csúcson kell abbahagyni. Az az érzésem, hogy a jövőben a Renault már nem fog annyi pénzt áldozni a Forma-1-re, amennyi elég lenne további címek megnyeréséhez.” – mondta minden idők legfiatalabb világbajnoka, aki hat évig állt a francia csapat alkalmazásában. „A McLaren az elmúlt tíz évben majdnem mindig a legjobb csapatok közé tartozott. Nem hiszem, hogy a jövőben ez változna.”

Az interjúban Alonso kitért arra is, hogy Ferrarihoz való leszerződés szóba sem került, már csak azért sem, mert az olasz istállótól nem keresték meg. „Nem kaptam tőlük ajánlatot, én pedig nem fogok utánuk szaladgálni.” – mondta a címvédő, aki ismét hangot adott annak a véleményének, hogy a hétszeres világbajnok csapata más bánásmódban részesül, mint a többi istálló.

Schuminak nehezebb

A vb-címért zajló párbajban a 25 éves Alonso szerint a 12 évvel idősebb Michael Schumacherre nehezedik a nagyobb nyomás. „Michaelnek idén nyerhet utoljára világbajnokságot. Vele ellentétben nekem még rengeteg időm van az újabb trófeák begyűjtésére.” A hétvégi Kínai Nagydíj előtt kétpontosra zsugorodott a címvédő előnye a némettel szemben, aki a kínai (október 1.), japán (október 8.) és brazil (október 22.) futam után befejezi a pályafutását.

A Schumacher utáni érában Alonso szerint a lengyel Robert Kubica lehet a legnagyobb ellenfele. A BMW-Sauber pilótája már a harmadik versenyén felállhatott a dobogóra, és ez a spanyol szerint nem véletlen. „Ő a legígéretesebb fiatal tehetség a véleményem szerint. Az elkövetkező években sokszor fogunk találkozni a nevével.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik