Élet-Stílus

Wales ellen is nyertek Dungáék

Második londoni barátságos mérkőzésén is győzött a brazil labdarúgó-válogatott. A dél-afrikai válogatott élére kinevezett Carlos Alberto Parreira eközben bejelentette: hazamegy, ha a pénztárcájában kotorásznak.

Eredmény

Wales-Brazília 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Marcelo (61.), Vágner Love (74.)

Két nappal a nagy rivális argentinok elleni 3-0 után Dunga tanítványai ismét a White Hart Lane-en játszottak Wales ellen. Újra a kezdőben kapott helyet a vasárnap még kisebb sérüléssel bajlódó Ronaldinho, de nem ő, hanem az újoncok döntötték el a mérkőzést: a gólokat a mindössze 18 éves Marcelo, valamint Vágner Love szerezte.

Parreira: máris indulok

Carlos Alberto Parreira, a dél-afrikai labdarúgó-válogatott egy hónapja kinevezett kapitánya azt mondta, ha sokallják a fizetését, akkor csomagol és hazamegy Brazíliába. „Nem a pénzért jöttem ide, de ha ez gond, máris indulok” – fogalmazott a tréner, akinek havonta 253 ezer dollár a járandósága, és emiatt többen bírálták a dél-afrikai szövetség irányítóit.

A brazil nemzeti együttes szakvezetői posztjáról július 19-én távozott Parreira négy évre, a 2010-es világbajnokság végéig kötelezte el magát a következő vb házigazdájához. A 63 éves tréner a csalódást jelentő vb-szereplés miatt volt kénytelen elköszönni a brazil válogatottól: a dél-amerikai gárda ugyanis címvédő létére már a negyeddöntőben kiesett, miután 1-0-s vereséget szenvedett Franciaország csapatától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik