Élet-Stílus

Unicum Kupa: tarolt a Kemény-csapat

A szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokságon is a magyarok csoporttársaként szereplő, mi több, a nyitómeccset éppen a Kemény-legénységgel vívó szlovén gárda kellemes edzőpartneri szerepet vállalt, s a rendkívül sportszerű találkozón pusztán az volt a kérdés, mekkora különbséggel diadalmaskodnak Biros Péterék.

Kásás nélkül is nagyon ment

A Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kiválósága ezen a meccsen csapatkapitánnyá lépett elő Kásás Tamás helyett, miután Kemény Dénes pihentette a szintén világklasszis pólóst, aki mellett ezen a napon kimaradt még a csapatból a Sydney-ben és Athénban ugyancsak ötkarikás aranyérmes center, Molnár Tamás és a három kapus közül a legfiatalabb, Baksa László.

A vízben levő klasszisok közül Kiss Gergely jobb felső sarokba vágódó löketével nyitotta meg a gólok sorát, aztán a 200. válogatottságát ünneplő Biros káprázatos bombája jött, majd a századszor válogatott és végül öt gólig jutó Madaras Norbert következett, és szépen egymás után érkeztek az újabb és újabb magyar találatok. Meg sem álltak a fiúk 23-ig.

A kapitány még nem döntött


Unicum Kupa: tarolt a Kemény-csapat 1

Hosnyanszky háromszor volt eredményes (MTI)

Az Unicum Kupáért kiírt, hagyományos margitszigeti nemzetközi férfi vízilabdatorna idei nyitányán, a csütörtök esti magyar–szlovén előtt rendezték meg az orosz–holland összecsapást, amely az erőviszonyoknak megfelelően fölényes orosz sikerrel ért véget.

Az Unicum Kupa első napjának híre még, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy döntött, nem dönt, pontosabban csak a zárónapon, szombaton hirdeti ki 15 fős Eb-csapatát, addig – a három meccsen – a tizennyolcas keret minden „labilis” tagja bizonyíthatja: vele lehet, sőt kell is számolnia a szakvezetőnek a szerbiai kontinensviadalon. Három embernek azonban mindenképpen búcsúznia kell a többiektől.

Eredmények:
Magyarország–Szlovénia 23-3 (6-1, 6-2, 7-0, 4-0)
Gólszerzők: Madaras 5, Varga Dániel 4, Biros, Hosnyánszky 3-3, Kiss G., Fodor, Kiss Cs. 2-2, Gór-Nagy, Szívós 1-1

Oroszország–Hollandia 13-6 (3-0, 2-1, 5-3, 3-2)

További program
Péntek: Szlovénia–Hollandia (18 ó), Magyarország–Oroszország (19.30 ó)
Szombat: Szlovénia–Oroszország (10.30 ó), Magyarország–Hollandia (12 ó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik