Élet-Stílus

FTC: az elnökség sem kér az elnökből

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége levélben távozásra szólította fel Ináncsy Miklóst, a 107 esztendős egyesület vezetőjét.

A Ferencváros elnökségének tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az elnököt, amennyiben nem távozik önként a klub – tehát nem a labdarúgó-csapatot működtető Zrt. – éléről. A pénteken postázott “lemondató” levelet a hírek szerint Maglódi Lajos és Debreceni István kivételével a grémium valamennyi tagja ellátta kézjegyével.


“A bizalmatlansági kezdeményezés időzítése nem véletlen. Erre ugyanis akkor került sor, amikor a szlovák befektetővel való tárgyalások közvetlenül az aláírás előtti szakaszig jutottak el. Ez a felszólítás azok érdekeit szolgálja, akik nem érdekeltek a Ferencváros ügyének rendezésében. Valószínűleg attól tarthatnak, hogy az eredményes befektetői tárgyalások révén az én nevemhez kötődik a siker, ami az FTC megmentését jelenti. Lehet, hogy akik vezető tisztséget akarnak betölteni a klubban, azoknak semmi sem drága, még a klub létérdekeit is képesek alárendelni saját személyes ambícióiknak” – írja Ináncsy a Magyar Távirati Irodához eljutatott köleményében.


Július 27-én, miután kiderült, hogy a Ferencvárost kizárták az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, Ináncsy lemondott a klubnál betöltött tisztségéről, ám akkor az elnökség arra a megállapításra jutott, hogy kialakult helyzetért nem az elnököt terheli a felelősség, és a posztján tartotta a sportvezetőt.


Ináncsy távozását – az elnökség mellett – mások is szívesen vennék. A Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége szombat 14 órától, az Üllői úti stadion előtti parkolóban demonstrációt tart, ezen a klub szimpatizánsaival együtt távozásra szólítja fel a Ferencvárosi Torna Club vezetőit – és Ináncsy elnököt.

Közben a labdarúgó-csapat gőzerővel készül másodosztályú bajnokság szombati rajtjára. Pénteken erősödött a keret: Bojan Lazics, Tököli Attila, Deme Imre, Dragóner Attila és Balog Zoltán is aláírta a szerződését a klubbal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik