Élet-Stílus

Opelt gyárthat Magyarország

Jövőre a Suzuki megújítja városi mikroegyterűjét. A Wagon R+ következő generációja is hazánkban készül majd, és ismét lesz Opel rokona, talán hazánkból.

Várhatóan 2007 végén a Suzuki bemutatja a következő Wagon R+-t. Az autó koncepciója nem különbözik majd lényegesen a mostanitól, és műszakilag sem várhatók falrengető újdonságok a harmadik generációtól. A kisautó gyártását az esztergomi üzem végzi majd, a kocsi 2008 tavaszán jelenhet meg a hazai márkakereskedésekben.

Konkrét darabszámokról még nem tudni, de a Magyar Suzuki Rt. a jövőben is komoly növekedést tervez. A 2005-ös 140 000 után idén 170 000, jövőre 200–220 000, 2008-ra pedig egyenesen 300 000 autó gyártása a cél, ha nyugaton nem csökken az érdeklődés a Swift és az SX4 iránt.

Az Opel Agila, lévén a Wagon R+ testvérmodellje, jövőre szintén megújul. A jelenleg csak az emblémájában és a beszerelt motorok egy részében különböző Agila a modellváltással sokkal önállóbb lesz. Elsősorban a formatervvel tér majd el Suzuki testvérétől az Opel miniegyterűje. Az új Agila gyártási helyszínéről még nem született publikus döntés, de jó esély van arra, hogy Esztergom szerzi meg az újdonság gyártási jogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik