Élet-Stílus

Baumgartner Amerikában folytatja?

A korábbi Minardi csapat tulajdonosa, Paul Stoddart úgy tervezi, hogy 2007-től a Champ Car sorozatban indít csapatot, a pilóták között Baumgartner Zsolt neve is felmerült.

Baumgartner Amerikában folytatja? 1

Stoddart és Baumgartner: újra egy csapatban? (vezess.hu)




Baumgartner Amerikában folytatja? 2

Két éve pontot szerzett a Minardinak a magyar pilóta (vezess.hu)

Alig egy év telt el azóta, hogy Paul Stoddart eladta a Minardi csapatot az osztrák milliárdosnak, Dietrich Mateschitz-nek, aki Toro Rosso néven futtatta tovább. Miután az FIA nem Stoddart, hanem a Prodrive nevezését fogadta el az utolsó szabad helyre a 2008-as évadra, így az letett arról, hogy a Forma–1-ben szerepeljen.

Az ausztrál üzletember azonban nem bírja versenyzés nélkül, most azt tervezi, hogy a Champ Car-sorozatban hoz létre egy istállót. Mint elmondta, azért tűnik vonzónak számára a sorozat, mert az ovál pályák helyett egyre inkább az utcai és a hagyományos versenypályák kapnak szerepet.

Vélhetően az is szerepet játszhat a döntésben, hogy továbbra is nagy esélye van, hogy újra egyesül a Champ Car- és az IRL-sorozat, amely így igazi vetélytársa lehet a legnépszerűbb amerikai sorozatnak, a Nascarnak. Sőt, 2007-ben új, olcsóbb karosszériával indul minden csapat, ami javíthat az új és kis csapatok esélyein.

Jók Baumgartner esélyei

A pénzt a holland ingatlanbefektető cég, a Muermans Group hozná a csapathoz, amely amerikai ismertsége miatt már most is támogatja a Champ Carban versenyző Jan Heylent. A Muermans támogatása elsősorban a most a Red Bullnál tesztpilótáskodó Robert Doornbos előtt nyithatja meg a kaput, már ha elhagyja az F1-et.

A pilótákkal kapcsolatban azonban felmerült hazánk neve is. „Robert rajta van a pilótalistánkon, mint ahogy minden kiváló versenyző, aki dolgozott a Minardinál, az egyik ilyen Bas Leinders, a másik Zsolt Baumgartner” – mondta Stoddart a versenyzőkről. „Mindenesetre, nem kell most még a versenyzőkkel foglalkoznunk, arról kell döntést hoznunk, hogy létrehozzuk-e a csapatot, amire októberig van időnk” – tette hozzá az ausztrál üzletember.

Baumgartner Zsolt neve nem véletlenül merülhetett fel, hiszen jelenleg is jó kapcsolatban van Stoddarttal, részt vesz a rendezvényein, amikor kell, vezeti kétüléses versenyautóit. Sőt, vélhetően az is döntő tény lehet, hogy Zsolt volt az, aki hosszú idő után, a 2004-es Amerikai Nagydíjon pontot szerzett a Minardi csapatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik