Élet-Stílus

Újabb útfelújítási hullám kezdődik Budapesten

Útfelújítás kezdődik pénteken a VIII., a XIV., a XVII., a II. és a III. kerületben, a munkálatok idején eltereléssel, sávlezárással és sebességkorlátozásokkal kell számolniuk az autósoknak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel.

Megkezdődik a Kerepesi út felújítása a Dózsa György út és a Hungária körút között a város felé vezető oldalon – olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben. A várhatóan augusztus végéig tartó felújítást a burkolat marásával kezdik, ezért péntektől egészen hétfő reggelig egy sávra szűkül a forgalom. A kivitelezés teljes idejére 30 km/h-s sebességkorlátozásra kell számítani és tilos a parkolás.

Szintén pénteken kezdődik, és várhatóan augusztus 10-ig tart a XVII. kerületben a Ferihegyi út felújítása a Szabadság utca és a Melczer utca között. A munkálatok ideje alatt a forgalmat szakaszos sávlezárás lassítja. A kivitelezés teljes idejére itt is sebességkorlátozásra kell számítani és tilos a parkolás.

A II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron a Moszkva tér és a János kórház között újul meg a burkolat, itt pénteken este kezdődnek a munkálatok. Ideiglenesen, péntek este 20 órától hétfő hajnali 4 óráig egyirányúsítják a Szilágyi Erzsébet fasort a János kórház felé. Az autósok és az autóbuszok terelőúton közlekedhetnek.

A hétvégékre a Pasaréti csomópontot is lezárják. Munkanapokon a felújítást a kétirányú forgalom fenntartása mellett végzik. A kivitelezés teljes idejére itt is 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe. A fasort várhatóan 2006. augusztus 10-én adják át a forgalomnak.

Július 21-én pénteken, ugyancsak 20 órakor kezdődik a Bécsi út felújítása a Vörösvári út felől. A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, a közlekedőket szakaszos sávlezárások zavarhatják. A kivitelezés teljes időtartama alatt 30 km/h-s sebességkorlátozás érvényes. A legnagyobb korlátozást igénylő munkálatokat a kivitelező éjszaka végzi, így a felújítás kisebb kellemetlenséget jelent az autósoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik