Élet-Stílus

Klinsmann távozik – Löw az utód

Nem hosszabbítja meg a szerződését német lapértesülések szerint Jürgen Klinsmann, a világbajnoki bronzérmes német válogatott szövetségi kapitánya. Ezt szerda délelőtt hivatalosan is bejelenti.

Gerhard Mayer-Vorfelder, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke szerdára virradóra a német hírügynökségnek nyilatkozva megerősítette a szövetségi kapitány távozásával kapcsolatos értesülést.

“Sajnálom a döntését, de el kell fogadnunk” – mondta a DFB elnöke. Lehetséges utódáról egyelőre semmi sem biztos.
Azzal kapcsolatban, ki lesz Jürgen Klinsmann utódja ebben a tisztségben, folytatni kell a megkezdett munkát – mondta a német labdarúgó szövetség elnöke.

Klinsmann szerződése a vasárnap befejeződött labdarúgó-világbajnokság végén járt le.

Klinsmann azt közölte Theo Zwanzingerrel, a német labdarúgó szövetség társelnökével, hogy távozik posztjáról – írja a Bild és a Süddeutsche Zeitung szerdán megjelenő számában.
A SID német sporthírügynökség értesülései szerint a szövetségi kapitányi tisztre a vezetőedző eddig helyettesét, Joachim Löwöt kérik fel.

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere a hírügynökség értesülései szerint szerda délelőtt Frankfurtban sajtótájékoztatót tart. Klinsmann távozását ott hivatalosan is bejelenthetik.

A szerda délelőtti tájákozattón bemutatták az új német szakvezetőt: 46 éves Joachim Löwöt.


Klinsmann távozik – Löw az utód 1

Löw – másodhegedûsbõl vezetõedzõ (AP)

A szakember 2004 júliusa óta a szerződésének lejártával távozó Jürgen Klinsmann segítőjeként dolgozott a nemzeti csapatnál, és megbízatása a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság végéig szól.

“Teljesen egyértelműek a céljaink. A stábommal, Oliver Bierhoff menedzserrel, Andreas Köpke kapusedzővel és a szövetség elnökségével együtt meg akarjuk nyerni a következő Eb-t” – jelentette be Löw a frankfurti sajtótájékoztatón.

A leköszönő Klinsmann fáradtan nyilatkozott:
“Teljesen kiégtem, legalább féléves vakációra megyek. Nagyon szeretném már viszontlátni a családomat. Ami Joachimot illeti, örülök, hogy elvállalta a feladatot. Sosem asszisztensként tekintettem rá, inkább olyan partnerként, aki tudatában van a felelősségének.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik