Élet-Stílus

Mégis lesz a Völgy

Mindenképp megrendezzük az idei Művészetek Völgye Fesztivált - nyilatkozta Márta István Főigazgató a FigyelőNetnek. Az igazgató elmondta, hogy amennyiben a fesztivál teljes költségvetését nem sikerül megszerezni, akkor a rendezvény időtartama lerövidül.

„Ha nem lesz meg a fesztivál teljes időtartamának megrendezéséhez szükséges összeg, akkor kénytelenek leszünk az ikszedik napon leállni, de hogy mikor, az csak a fesztivál előtt nem sokkal fog kiderülni, mivel még jelenleg is folynak a tárgyalások, az állammal és a szponzorokkal pénzszerzés ügyében. Ebben a pillanatban 39 millió forint hiányzik a teljes költségvetésből. A leállás is pénzbe kerülne természetesen, hiszen a leigazolt művészeknek és egyéb részt vevőknek, a személyzetnek kártérítést kéne fizetnünk az elmaradó napok után. De az is lehet, hogy még így is jobban jövünk ki a pénzből, mint ha megtartanánk az egészet”-mondta Márta István.

A Művészetek Völgye Fesztivál eredetileg július 28 és augusztus 6-a között várja a látogatókat. Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Pula, Öcs falvakban, ötven helyszínen, ezer programmal, háromezer fellépővel.

Mobiltelefonos filmek fesztiválja

Az egyik legérdekesebb újdonság a mobiltelefon filmfesztivál lesz, melyen bárki részt vehet egy 20 megabyte-os felvétellel. Ezen felül lesz Örökség Völgy elnevezésű programsorozat, Taliándörögd határán épül fel a Krétakör Űrbázis, ahol a csoport többek közt előadja legújabb, „A csillagász álma” című előadását. Az újdonságok közt lesznek az idén Zsidó tematikájú programok; a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékeinek előadásai Kapolcson; Cimbora gyerekprogramok középkori illetve reneszánsz játszóházzal és labirintussal; Zenemalom a kapolcsi Malomszigeten szintén gyerekeknek; a Mozart és Bartók évadra való tekintettel zongoraestek; és az „Élhetőbb Faluért” kulturális fesztivállánc.

Világ- és népzenei falu

Öcs ad otthont a világ- és népzenei falunak, ahol a volt béketábor országai szinte mind képviselik magukat és népzenéjüket, de sok romazenész és nem utolsósorban magyar népzenész is fellép majd. A Muzsikás együttes komlpex programmal, több fellépéssel is képviselteti magát. A népzenei falut kiegészíti egy ínyencség is, a három napos Csángó Fesztivál, amire Moldvából és Gyimesből érkeznek táncosok, zenészek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik