Élet-Stílus

Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal

Hátrányos helyzetű emberek nemzetközi futballtornáját rendezték a napokban Németországban; a Championskick 2006 mezőnyében három magyar csapat is szerepelt.












Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 1



Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 2
Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 3

A Németországban zajló labdarúgó világbajnokság ideje alatt, június 12. és 18. között kilenc országból 24 csapat részvételével Championskick 2006 néven nemzetközi kispályás labdarúgó torna zajlott Herzogsagmühleben.

A tornán megváltozott munkaképességű, és bármilyen szinten hátrányos helyzetű személyek vehettek részt. Akadtak volt drogosok, egykori alkoholisták, életkörülményeik miatt megváltozott munkaképességűek. A világon egyedülálló rendezvényt közel két éves szervezési munka előzte meg.

A hosszú előkészületek után főszervezők megadták a módját annak, hogy emlékezetesre sikeredjen a megnyitó is: nagy fiesztával vette kezdetét a nemzetkőzi sporttalálkozó, amelynek ünnepélyes megnyitója után másnap az első mérkőzésekre ejtőernyősök segítségével érkeztek meg a mérkőzéslabdák. Két pályán párhuzamosan kergették egymást a játékosok.

Magyarországot három csapat képviselte: a Pándy Kálmán Otthon Mohácsról, az Oltalom Szeretetszolgálat Nyíregyházáról, és a Lux-Tex Kft. Szombathelyről.













Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 1



Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 2
Magyar résztvevõk (Lux-Tex)
Championskick – focivébé hátrányos helyzetűeknek magyarokkal 3

A csoportküzdelmek során a Lux-Tex csapata hibátlan teljesítménnyel lett csoportgyőztes, majd a középdöntő során is két győzelem mellett háromszor minimális 1:0-ás arányú vereség állt a csapat neve mellett, és így a 7.-8.helyért mérkőzhetett a helyosztók során. A későbbi tornagyőztes lengyel Zespok csapatával vívott mérkőzés minden résztvevő számára emlékezetes marad amely több száz néző előtt zajlott és a mérkőzés utolsó percében dőlt el a lengyel csapat javára.

A helyosztón végül a Lux-Tex csapata 4:2 arányban győzőtt és így a 7. helyet szerezte meg a 24 csapatos mezőnyben.

A rendezvénynek vélhetően lesz folytatása – mindig követve a nagy labdarúgó világeseményeket- így 2008-ban Ausztriában, Linzben várható a következő Championskick nemzetközi labdarúgó torna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik