Élet-Stílus

Zidane: Hihetetlen vágy volt bennünk

A fantasztikus csapatszellem diadalát ünneplik a franciák, míg az újabb elszalasztott vb-lehetőséget siratják a spanyolok a mérkőzések utáni nyilatkozataikban.

„Hihetetlen vágy volt bennünk, amikor a pályára léptünk, mindenképen meg akartuk mutatni, hogy nem lehet minket leírni. Sikerült győznünk, és most már, szeretnénk továbbra is győzni” – mondta a meccs harmadik gólját szerző Zinedine Zidane.

„Ma talán még lobbanékonyabb az érzelem, mint 1998-ban. Egészen különleges érzés úgy győzni, hogy nem otthon játszol. A 2002-es trauma végig ott kísért bennünket az elejétől fogva, de csakis eddig a napig. Mostantól el van felejtve” – utalt Lilian Thuram arra, hogy négy évvel ezelőtt rúgott gól nélkül, már a csoportküzdelmek után búcsúzott az akkori címvédő francia válogatott.

„Igazi csapatként játszottunk, de úgy küzdöttünk, mint a kutyák. Van egy egészen különleges csapatszellem ebben a társaságban, ez volt a mai siker kulcsa. Mindez akkor is igaz, ha sokan megkérdőjelezik ezt. Ma Franciaország fizikálisan és mentálisan is jobb csapatnak bizonyult – ehhez nem férhet kétség” – fogalmazott a szokásos magabiztos stílusában Thierry Henry.

A spanyolok érthetően más megközelítésből nyilatkoztak


Zidane: Hihetetlen vágy volt bennünk 1

Raul és Fabregas közös bánata (AFP)

„Az mindig egy hatalmas csalódás, ha úgy kell távoznod hamarabb, hogy még maradtál volna. A franciák jobban játszottak, és mi hiába akartuk rettenetesen a sikert, nem jött össze semmi. Fiatal csapat vagyunk, abból kell tanulnunk, amit elértünk itt eddig. Rengeteg jó képességű játékosunk van, fényes jövő várhat ránk a következő tornákon. Különösen bízom a 2008-as Eb-ben, mert számomra az lesz az utolsó világverseny.” – mondta Raúl.

„Folyamatosan szenvedtünk, és nem tudtunk ellene tenni semmit. Pedig jól kezdtünk, de a szünet előtt jött gól teljesen kifogott rajtunk. Borzalmasan érzem magam, mert olyan, mintha vesztesként mennénk haza” – kesergett minden idők legfiatalabb spanyol válogatott futballistája, Cesc Fabregas.

„Itt egy újabb vb, egy újabb nagy torna, ahonnan kénytelenek vagyunk idő előtt távozni. Ez keserves. Az előző meccseinken rendre jól játszottunk, ma egyszerűen nem ment. Leginkább a fantasztikus szurkolóinkat sajnálom, hogy nem tudtuk őket boldoggá tenni” – mondta a meccs után Iker Casillas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik