Élet-Stílus

Újabb dugók a fővárosban

További útfelújítások lesznek a fővárosban: kedden kezdődik a Csalogány utca és a Gyöngyösi utca felújítása – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Kedden az útburkolat marásával kezdődik az I. kerületben a Csalogány utca felújítása a Széna tér felől, a munkálatokat a Bem rakpart és a Széna tér között végzik. A felújítás során a marást követően két réteg új aszfalt kerül majd az útburkolatra, és a szegélyeket is átépítik. A felújított útszakaszt várhatóan szeptember 5-én adják át a forgalomnak.

Ugyancsak kedden kezdődik az útburkolat marásával a XIII. kerületben a Gyöngyösi utca felújítása, a Béke utca és a Reitter Ferenc utca között. Ezen a helyszínen is két réteg új aszfalt kerül majd az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A felújított útszakaszt várhatóan június 15-én adják át a forgalomnak. A munkálatokat mindkét helyszínen a kétirányú forgalom fenntartása mellett végzik, a forgalmat sávszűkület, illetve félpályás lezárás akadályozza. A kivitelezés teljes idejére 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.

A 2005-ben indult Podmaniczky-program keretében ebben az évben 200 kilométer új burkolat kerül a fővárosi utakra; a felújítássorozat minden budapesti kerületet, összesen 172 útszakaszt érint – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik