Élet-Stílus

Milliárdos csempészügyben érintett egy magyar bíró

Kínai árukat csempésző nemzetközi bandán ütöttek rajta a magyar és szlovák vámosok kedden hajnalban. Itthon 14 embert őrizetbe vettek - köztük egy élvonalbeli játékvezetőt - és kétmilliárd forint értékű vagyont zár alá helyeztek.

A nemzetközi bűnszervezet közel ötmilliárd forint értékben követett el adócsalást és csempészetet – hangzott el a Vám- és Pénzügyőrség szerdai sajtótájékoztatón. A kínai termékek szállításával és értékesítésével foglalkozó bandának magyar, szlovák és kínai tagjai is voltak – mondta Bencze József vezérőrnagy, a vám- és pénzügyőrség rendészeti főigazgatója.

A szlovák és a magyar hatóságok együttműködve fél éves nyomozás után ütöttek rajta a csempészbandán. Kedden hajnalban egy időben hajtották végre az akciót Magyarországon és Szlovákiában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke az Inforádiónak megerősítette, hogy az ügyben érintett bíró Saskői Szabolcs. Vágner László azt mondta: az eset miatt véget ért a játékvezető pályafutása.

Az államot ért kár megtérülése érdekében a házkutatások során a nyomozók számos nagy értékű festményt is lefoglaltak (Munkácsy, Csontváry stb.), ezek mindegyike a legutóbbi nagy aukciókon talált új gazdára. Ezen kívül szintén a házkutatások során mintegy ötszázmillió forintnak megfelelő készpénzt (forint, euró, dollár) foglaltak le a hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik