Élet-Stílus

Dél-Koreában van a világ legjobb repülőtere

Európa legjobb légikikötője holtversenyben a koppenhágai és a brüsszeli repülőtér – derül ki egy friss felmérésből.

A repülőterek nemzetközi szövetsége, az Airport Council International (ACI) által készíttetett felméréséhez a világ 66 repülőterén mintegy százezer utas töltött ki kérdőívet (mintegy 30 szempontot, például a dolgozók udvariasságát, vagy éppen a repülőtér tisztaságát értékelve 1 és 5 közötti pontszámokkal), s a ranglista ezeken a válaszokon alapult.

Eszerint az abszolút győztes a dél-koreai Incheon nemzetközi repülőtere, mögötte a második helyen holtversenyben Szingapúr és Hongkong áll, a harmadik pedig Kuala Lumpur – ami Ázsia hatalmas fölényét mutatja.

A ranglistát kontinensenként is elkészítették: így lett európai első Brüsszel és Koppenhága holtversenyben. Mögöttük Zürich, harmadik helyen pedig Helsinki áll. Amerikában Halifax győzött Ottawa és Denver előtt, a közel-keleti, afrikai régióban Dubai, Fokváros és Durban a sorrend, Ázsiában pedig természetesen az abszolút sorrendnek megfelelően alakult a helyezések listája.

Az ACI internetes honlapján egyébként minden kategóriában csak az első három helyezett szerepel, ezért a ferihegyi repülőtér helyezéséről nincs adat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik