Élet-Stílus

Mobiltelefonnal forgatnak filmet

admin
admin

2006. 02. 20. 18:50

Márta István mobiltelefonnal forgat filmet, amelyet még ebben az évadban be szeretne mutatni.

Márta István zeneszerző, fesztivál- és színházigazgató, rendező jelenleg filmet forgat a home videók mintájára, annak vágási technikájával, mobiltelefonnal. A művet az évad végén szeretnék bemutatni az Első Magyar Mobilfilm Fesztiválon, melyet színházában rendeznek meg, Európában feltehetően elsőként.

Márta István egy ideje maroktelefonjával villant mindenfelé, amerre csak jár. Embereket, állatokat, növényeket, kisebb és nagyobb tárgyakat, jelenségeket fényképez a technika vívmányával. Sőt, felvételeit közkinccsé is teszi a Völgy weboldalán, “Márta István mobil hírmondója” gyűjtőcím alatt – írja a szinhaz.hu.

A világ első játékfilmje, amit mobiltelefonnal forgattak Aryan Kaganof dél-afrikai rendező műve, az SMS Sugar Man. A filmet mindössze 11 nap alatt, 8 kamerás mobillal vették föl. A “mobilfilmet” a jövőben egyenesen a telefonokra lehet majd letölteni, 30 perces részekben. A rendező nagy lehetőségeket lát a mobiltelefonnal forgatott filmekben, azzal együtt, hogy ő maga tavaly vásárolta élete első mobiltelefonját. A film egyébként egy strici és két utcalány karácsonyi történetét meséli el.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.