Élet-Stílus

Photoshop TV – beindul a podcast

A video-broadcasting egyre szélesebb körben terjed, IPTV, Triple-Play, digitális televízió szolgáltatások indulnak különböző koncepciók végeredményeképpen. Az Apple saját kísérleti rendszerében saját gyártású TV adásokat sugároz az iPod tulajdonosok számára.

Nem is olyan régen indult el a Photoshop rádió, amely még nem hozott áttörést az iPod felhasználók számára. Most viszont itt van a Photoshop TV, amely igazi újdonság az iPod tulajdonosok által elérhető vizuális szolgáltatások területén.

A Photoshop TV-t a NAPP társaság (National Association of Photoshop Professionals) szponzorálja és üzemelteti. Műsorában – amely az Apple által nemrég beindított iTunes podcast technológián alapul – elsősorban tippeket és oktatóanyagokat láthatunk. A legújabb, képfeldolgozással és az Adobe Photoshop képszerkesztővel kapcsolatos újdonságokról, hírekről is beszámol az adás – vicces és szórakoztató formában.

Az adásba többféle módon is be tudunk kapcsolódni: vagy ellátogatunk a Photoshop TV honlapjára, ahol online formában tekinthetjük meg a műsort, vagy feliratkozhatunk az iTunes Podcast ingyenes szolgáltatására. Ha pedig ahhoz van kedvünk, az iTunes zeneboltban is rákereshetünk a “Photoshop TV” nevű podcast csatornára. (Sajnos itthon továbbra sem tehetjük ezt meg.)

Az első iPod TV megoldást hamarosan követhetik a továbbiak, mivel az Apple nagy lendülettel igyekszik megteremteni a videobroadcast iTunes felhasználóknak szóló kistestvérét. Ez a fajta szolgáltatás azonban csak az új készülékek tulajdonosai számára elérhető, így a nézőszám is igen korlátozott egyelőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik