Élet-Stílus

Átadták a felújított Szentendrei utat

Mintegy 750 millió forintból korszerűsítették a Szentendrei út Flórián tér-Zsófia utca közötti 2,6 kilométeres szakaszát - közölte Demszky Gábor a felújított útpálya szerdai avatásán.

A főpolgármester tájékoztatása szerint jövőre a városhatárig folytatják a Szentendrei út felújítását. A fővárosi önkormányzat idei útfelújítási programjának egyik legnagyobb beruházása két ütemben valósult meg. A munkálatok ütemezésénél figyelemmel voltak a kettes metró felújítására éppúgy, mint a HÉV-rekonstrukció ez évi feladataira és a Sziget fesztiválra – mondta a városvezető.

Vajda Pál (MSZP) elmondta, hogy a Szentendrei úttal az idei évre tervezett 46 útfelújításból már 43 befejeződött. A közel 82 kilométeres terv még hátralévő három útpályájának felújítása a hónap közepére elkészül. Zajlanak még a munkálatok például a Balatoni úton, ahol a kivitelezést nehezíti, hogy négy felüljáró is megújításra szorul.

A főpolgármester-helyettes közölte, hogy november végére befejeződnek a felújítások azon a 29 mellékúton is, amelyek korszerűsítését a főváros finanszírozásában, de a kerületek bonyolításában végzik. Hozzátette, hogy a hátralévő munkák már nem jelentenek nagy forgalmi zavart a város életében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik