Élet-Stílus

A fődíjért versenyez a Nyócker Annecy-ban

Magyar animációs filmek világpremierje lesz a hétfőn Annecy-ban kezdődő nemzetközi animációs filmfesztiválon, ahol a Nyócker az egészestés rajzfilmek fődíjáért indul– adta hírül a Filmunió.

Az animációs filmek legrégebbi és legnagyobb szabású európai mustráját a franciaországi Annecy-ban június 6 – 11. között rendezik meg. A tekintélyes rendezvényen négy magyar alkotás öregbíti a magyar animáció jóhírét, köztük két alkotás világpremierjére kerül sor.

Az egészestés filmek versenyébe öt alkotást hívtak meg, köztük Gauder Áron Nyócker című gettórajzfilmjét, amely már csaknem teljesítette a támogatásához kötött előre vállalt 80 ezres nézőszámot. Az egyedi technikával készült magyar versenyfilm orosz, svéd, észt és dán alkotásokkal indul a fesztivál fődíjáért.

Két magyar kisfilm is bekerült a rövidfilmek versenyébe. M. Tóth Géza Maestro című ötpercesét szintén Annecy-ban mutatják be a világ közönségének A rövidfilmverseny másik magyar résztvevője pedig Ulrich Gábor Mielőtt című filmje, mely a Kecskemétfilm műhelyében készült. Pál Balázs – Kollár Klemencz László Csigaember című filmjét a televíziós sorozatokat felvonultató programban mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik