Belföld

Semmi megbánást nem mutatott a nagymamáját baltával megölő unoka

Semmi megbánást nem mutatott az a nő, aki egy baltával megölte nagyanyját Sarkadkeresztúron, majd kukába rejtette a holttestét. Úgy mondta el a rendőröknek, mit tett, mintha nem is vele történt volna meg.

Kiderült, az unoka már előző este eldöntötte, végez az asszonnyal, ha ez kell ahhoz, hogy hozzájusson a pénzéhez. A kegyetlen gyilkosság ügyét két járőr oldotta meg húsz perc alatt  – írja a Zsaru magazin. Az áldozat eltűnését rokonai jelentették még november 10-én. Elmondták, hogy az idős asszony előző este panaszkodott nekik, tiszakécskei unokája elment hozzá, hogy pénzt kérjen, emiatt összekaptak. Megígérte hozzátartozóinak, hogy másnap mindent elmesél részletesen, de a hívás elmaradt és a telefont sem vette fel. A család elment a házhoz, de nem találták otthon az asszonyt, ezért értesítették a rendőrséget.

Az egyenruhások a helyszínen találkoztak az unokával, aki  tagadta, hogy összeveszett előző este nagyszülőjével. Szerinte az asszony esküvőre készült, és még előző este elment egy ismerős családhoz. Megkérték, hogy mondja el, mit viselt az idős nő, amikor elhagyta a házat. Ekkor az egyik járőrnek feltűnt egy csizma a sarokban. A rokonok állították, hogy az asszonynak soha nem volt két pár téli lábbelije.

Egyikük ezután alaposabban körbenézett a házban, a másik rendőr pedig figyelte az unokát, a reakciót és a mozgását. Időközben észrevették, hogy a konyha egy része feltűnően tiszta, látszott, hogy ott frissen mostak fel.

Folyamatosan egyeztettem a rokonokkal, akik azt mondták, ott egy szőnyegnek kellene lennie. De hiányzott a függöny is, amikre az unoka azt felelte, ezeket már nem látta, amikor megérkezett.

– mondta a lapnak Dékány Norbert, a Sarkadi Rendőrkapitányság járőrvezetője.

Eltűnt egy laptop is. Az unoka utazótáskája ott volt a nappaliban, az egyik rendőr megkérte, hogy nyissa ki. A 35 éves nő rögtön elmondta, hogy abban van a számítógép, mert a nagyanyja este nekiajándékozta.

Közben a folyosón elkenődött vérszennyeződést is találtak, látszott, hogy valaki el akarta tüntetni, csak sietett. A rokonok szerint ráadásul az udvarról hiányzott a hulladékgyűjtő. A keréknyom a hátsó kertbe vezetett. A kukára egy melléképület takarásában bukkantak rá. Kinyitották, először a véres szőnyeget látták meg, az alatt pedig a 81 éves áldozat holttestét. A sérülések egyértelműen arra utaltak, hogy a nőt megölték. Az unoka először szörnyülködött, mintha semmiről sem tudna, majd később azt kérdezte az egyik rendőrtől, hogy a börtönben lehet-e tanulni. Még ott, a nagyanyja holtteste mellett azt mondta, mivel nem kapott pénzt, fogta az előre kinézett baltát, a konyhában dolgozó asszony mögé lépett és fejbe verte. Az idős nő nem esett össze, ezért még egyszer megütötte a szerszám fokával. Ezután egymás után elszívott négy cigarettát, majd amikor hallotta, hogy nagymamája még hörög, ismét fejbe vágta, ám ezúttal már a balta élével.

Reggel kitakarított, megfürdött, összepakolt és kisminkelte magát. Épp el akart tűnni a helyszínről, amikor megjelentek a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik