Belföld

Nem eszik olyan forrón a késést a BKK szerint

Az a vonali késés, amit az Index tapasztalt a 3-as metrót pótló buszoknál, nem is érinti az utasokat a cég szerint.

Csütörtökön összesítette az elmúlt pár nap metrópótlási tapasztalatait az Index és a Közlekedő Tömeg, és arra a szommorú következtetésre jutottak, hogy a 3-as metrót pótló buszok masszív késésekkel járnak. A fővárosi közlekedés szervezéséért felelős BKK hasonlóan masszív közleményben reagált.

Hatalmas késéseket szednek össze a metrópótló buszok
Tíz óra körül már 30-40 percet késnek.

Szerintük a pótlás zavartalan, a buszok csúcsidőben is gyakran közlekednek. Felsorolják az intézkedéseket: hogy ők tájékoztatták az utasokat, sok új buszt és villamost állítottak forgalomba, valamint közlekedéstechnikai változtatásokat is végrehajtottak (pl. jelzőlámpák). A közlemény szerint olyan jó a pótlás, hogy

senkinek sem kell hosszabb időt várni a pótlóbuszokra.

Az Index adatsora a 30 perces késésekkel a BKK szerint félrevezető. Az ún. vonali késés ugyanis egy olyan mutató, ami a buszok vezénylésével kapcsolatos, de nincs érdemi hatással az utasforgalom kiszolgálására. A gyakorlatban folyamatos a buszok közlekedése.

A BKK, a BKV és a Budapest Közút folyamatosan végzik a rendszer finomhangolását, ha kell beavatkoznak. Így a BKK maradéktalanul kielégíti a közlekedési igényeket. A közlemény végén a BKK köszöni mindenkinek a türelmet, meg hogy nem csak a metrópótló buszokat használják.

(Kiemelt kép: Karancsi Rudolf/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik