Belföld

A szombathelyi polgármester szerint ajándékba kapták a stadiont

Mert rendesen viselkedtek.

Azt, hogy ilyen ajándékot kap valaki, ahhoz nyilvánvalóan rendesen kell viselkedni. Ezt így karácsony tájékán minden gyerek tudja, hogy rendesen köll viselkedni, mert Jézuska akkor sok ajándékot hoz

– ezt mondta Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, amikor átvette az új szombathelyi stadion jelképes kulcsát. Az avatóról az RTL tudósított.

A nyitómeccset szerdán este tartják, a szombathelyi Haladás a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő horvát élvonalbeli Eszék csapatával lép pályára. A délelőtti avatást zárt ajtók mögött, a stadionhoz tartozó kézilabda-csarnokban rendezték meg.

Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője azoknak üzent, akik „azon jajveszékelnek, hogyan fogja a város fenntartani” az új létesítményt. Azt mondta, korszerű, energetikailag, üzemeltetési költség szempontjából kedvező stadion épült, aminek a fenntartásra vélhetően nem fog többe kerülni, mint a régié.

Az RTL megszólaltatta az LMP politikusait is, akik arra mutattak rá, hogy az eredetileg tervezett 9,6 milliárd helyett végül 15 milliárd forintba került a szombathelyi stadion.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik