Belföld

Dámóci mérgezés – négyen meghaltak, de elengedték a felelősöket

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíró a dámóci mérgezés ügyében, amelyben – mint most kiderült – gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt indult büntetőeljárás a két gyanúsított ellen.

A Miskolci Törvényszék a tragédia körülményeiről is beszámolt kedden. Eszerint az egyik áldozat, a 14 éves fiú vásárolta a halálos szeszt. Az italból – amely metilalkoholt tartalmazott – aznap este rajta kívül apja és az egyik rokonuk ivott. Mindhárman rosszul lettek, és már életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A gyermek még aznap életét vesztette.

Egy nő is meghalt, a holttestére otthonában találtak rá, ekkor már nem lehetett segíteni rajta. A lakásán szintén találtak ismeretlen eredetű italt és mint kiderült,  gyakran megfordult annak a férfinak a lakásán, aki eladta a fiúnak a 10 liternyi mérget. Ő egyébként a másik gyanúsítottól szerezte be a gyilkos szeszt.

A törvényszék beszámolt arról is, hogy október 28-án lácacsékei otthonából szívelégtelenség miatt szállítottak kórházba egy embert, aki ugyancsak elhunyt a kórházban. Esetében szintén felmerült a metilalkohol mérgezés lehetősége.

Az esetek hatására több olyan személy kért orvosi ellátást, akik a gyanúsítottaktól alkohol tartalmú italt vásároltak

– írják. A tragikus mérgezéseknek egyébként az utolsó adatok szerint már négy áldozata van.

A bíróság álláspontja szerint indokolt, hogy korlátozzák a gyanúsítottakat szabad mozgásukban. Emlékeztetnek: a két férfi a lakhelyelhagyási tilalom tartama alatt a bíróság által kijelölt lakóhelyüket engedély nélkül nem hagyhatják el, nem változtathatják meg. Ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegik, előzetes letartóztatásba kerülhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik