Belföld

Enyhébb büntetést kapott a gyerekmolesztáló nagybácsi

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

bűnügyes. 2017. 10. 26. 12:19

Első fokon még öt év fegyházat kapott, ám a csütörtöki döntés szerint három és fél évvel megússza az az egyébként különös visszaesőnek minősülő férfi, aki a vád szerint molesztálta élettársa unokahúgait 2015-ben egy hajdúsámsoni tanyán.Szexuális erőszak bűntettének kísérletében, szeméremsértés vétségében és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében találták bűnösnek még márciusban a Debreceni Törvényszéken, ellenben most, az ítélőtáblán cselekményét szexuális visszaélésnek minősítették, mondván:

az ítélőtábla szerint bár a vádlotti erőfölény és a pszichikai befolyásolás vitathatatlan, azonban nem erőszakkal történt a cselekmény.

Első fokon a törvényszék még az alábbiakat állapította meg:

A férfi 2012-ben költözött össze párjával. Egy szolgálati lakásként működő hajdúsámsoni tanyán éltek, mindketten egy állattartó telepen dolgoztak. A nő testvére gyakran megfordult náluk, szoros kapcsolat volt közöttük. Az asszony két – 8 és  13 éves – lánya szintén ragaszkodott a nagynénihez – és a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, többször előfordult, hogy egymásnál aludtak.

A férfi ezt a bizalmas viszonyt használta ki. A tavalyi év elején párjával együtt látogatóba ment a családhoz. Míg a testvérek beszélgettek, a férfi bement a másik szobába a gyerekekhez. Ez volt az első alkalom, hogy közeledett a nagyobbik lányhoz. Simogatni kezdte őt az intim testrészei közelében és csak azután hagyta ezt abba, hogy a gyerek eltolta a kezét. Ezalatt 8 éves kislány mellettük aludt.

Júniusban már a gyerekek mentek látogatóba. A férfinak ekkor a kisebbik lánnyal sikerült kettesben maradnia. Az ölébe ültette őt, megfogta a kezét és megpróbált a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A gyerek ellenkezett, nem értette, hogy mi történik vele ezért leugrott és kirohant a szobából. A vád szerint a kislány nagyon megrémült és nem mert senkinek sem beszélni a történtekről. Másnap reggel mindez megismétlődött, de a gyerek akkor is kiszabadította magát nagynénje párjának kezei közül.

Előfordult olyan eset is, hogy a kisebbik lányt a vádlott kísérte ki este a vécéhez, ugyanis az udvaron nem volt fény. Amikor azonban a kicsi kijött onnan, a férfin már nem volt nadrág. Csak akkor húzta vissza, amikor visszaértek a házhoz.

A két kislány kellemetlenül érezte magát, ezért a vendégség negyedik napon azt mondták, nem szeretnének maradni és hazavitették magukat. El akarták felejteni a történteket, ezért nem szóltak senkinek,  még egymással sem beszéltek erről hónapokon keresztül. Egyszer azonban az idősebb testvér a tévében hallott egy hasonló hírt, ezután mondta el édesanyja párjának, hogy mit tett a rokonuk. A család feljelent tett.

E

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.