Belföld

A tévéből tudta meg a kislány, hogy molesztálták a hajdúsámsoni tanyán

Tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szeméremsértés vétsége, felügyelete alatt álló személy sérelmére, befolyási viszonyával visszaélve, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette – mindezért felelnie kell a bíróság előtt annak a férfinak, aki a vád szerint molesztálta élettársa unokahúgait. Az ügyet első fokon pénteken kezdte tárgyalni a Debreceni Törvényszék.

Kihasználta, hogy a gyerekek bíztak benne

A megyei főügyészség vádirata szerint a férfi 2012-ben költözött össze párjával. Egy szolgálati lakásként működő hajdúsámsoni tanyán éltek, ugyanis mindketten egy állattartó telepen dolgoztak. A nő testvére gyakran megfordult náluk, szoros kapcsolat volt közöttük. Az asszonynak van két – egy 8 és egy 13 éves – lánya,  akik szintén ragaszkodtak nagynénjükhöz és a vádlotthoz. A két család ennek fényében rendszeresen összejárt, többször ott is aludtak egymásnál.

Az ügyészség szerint a férfi ezt a bizalmas viszonyt használta ki. A tavalyi év elején párjával együtt látogatóba ment a családhoz. Míg a nők beszélgettek, a férfi bement a másik szobába a gyerekekhez. Ez volt az első alkalom, hogy közeledett a nagyobbik lányhoz. Simogatni kezdte őt az intim testrészei közelében és csak azután hagyta ezt abba, hogy a gyerek eltolta a kezét. Ezalatt 8 éves kislány mellettük aludt.

A kislány nem értette, mi történik vele

Júniusban a gyerekek mentek látogatóba rokonaikhoz. A férfinak ekkor a nyolcéves kislánnyal sikerült kettesben maradnia. Az ölébe ültette őt, megfogta a kicsi kezét és megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A gyerek ellenkezett, nem értette, hogy mi történik vele ezért leugrott az öléből és kirohant a szobából. A vád szerint a kislány nagyon megrémült és nem mert senkinek sem beszélni a történtekről. Másnap reggel mindez megismétlődött, de a gyerek akkor is kiszabadította magát nagynénje párjának öleléséből.

Nadrág nélkül várt rá

Előfordult olyan eset is, hogy a kisebbik lányt a vádlott kísérte ki este a vécéhez, ugyanis az udvaron nem volt fény. Amikor azonban a kicsi kijött onnan, a férfin már nem volt nadrág. Csak akkor húzta vissza, amikor visszaértek a házhoz.

Hallott egy hírt a tévében

A két kislány kellemetlenül érezte magát, ezért a negyedik napon azt mondták, nem szeretnének maradni és hazavitették magukat. El akarták felejteni a történteket, ezért nem szóltak senkinek,  még egymással sem beszéltek erről hónapokon keresztül. Egyszer azonban az idősebb testvér a tévében halott egy hasonló hírt, ezután mondta el édesanyja párjának, hogy mit tett a rokonuk. A család feljelent tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik