Belföld

„Te ezt a kihallgatást már nem fogod megérni”

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett előéletű férfi ellen, aki fenyegető üzenetekkel zaklatta a nőt, mert terhelő vallomást tett rá. Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt állítják bíróság elé.

A 39 éves román állampolgárságú, de Kecskeméten élő vádlott 2016 augusztusában kezdte zargatni ismerősét SMS-ben, illetve egy közösségi oldalon. Ezekben az üzenetekben azzal fenyegette, hogy megöli, azt írta neki például, hogy

  • „Te ezt a kihallgatást már nem fogod megérni.”
  • „Figyelj oda, merre jársz, mert megfogunk, az az utolsó napod lesz.”

Nemcsak a telefonjára, hanem neki címezve, a nő akkori élettársa telefonjára is küldött üzenetet. Ráadásul ezzel egy időben kétszer – 2016. augusztus 12-én késő este, majd másnap délután – megjelent ismerőse jakabszállási tanyájánál. Ekkor nem szólt semmit, „csak” figyelte. A nő félt, és ezután a nő letiltotta haragosa telefonszámát és a közösségi oldalon lévő profilját.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik