Belföld

Szexuális zaklatás: Marton újabb áldozatára derült fény

Dettre Gábor filmrendező azt írta, volt barátnőjével ugyanaz megtörtént, mint Sárosdi Lillával.

Dettre Gábor filmrendező a Facebookon, egy nyilvánosan elérhető hozzászólásban írt arról, hogy Sárosdi Lillához hasonlóan mást is zaklatott Marton László, a Vígszínház volt igazgatója, aki jelenleg is tanít a színművészeti egyetemen.

Sárosdi múlt szombaton írta meg, hogy húsz évvel ezelőtt egy színházigazgató rendező egy barátjával együtt szexuálisan zaklatta. Akkor még nem említett nevet, de csütörtökön videót tett közzé, amiben elárulta, hogy Marton Lászlóról van szó.

Ehhez a videóhoz szólt hozzá Dettre, aki azt írta: már az első írás alapján tudta, hogy kiről van szó, mert egy volt barátnőjével ugyanez történt, nagyon hasonló módon, a perverz barát bevonásával. A volt barátnő nevét nem árulta el, rá bízva, hogy a nyilvánosság elé áll-e történetével. Azt viszont megjegyezte, hogy évekkel később, amikor beszélt neki a történtekről, még akkor is megrázóan a hatása alatt volt.

Azt szerettem volna a tudomásodra hozni, hogy történetedet lehet majd támadni – ahogy fogják is – de annak igazságát nemigen lehet kétségbe vonni majd már csak azért sem, mert legalább egy nagyon hasonló – kétségbevonhatatlanul igaz – eset megtörtént ugyanazzal az ismert rendezővel, barátjával és áldozatukkal

– írta Dettre.

Sárosdi Lilla akár bíróság előtt is vállalja az igazát
Azt állítja, hogy Marton László, egykori színházigazgató zaklatta szexuálisan. Az ügy a bíróságon folytatódhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik