Belföld

Leesett a galériáról és életveszélyesen megsérült a kisbaba

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emeltek vádat egy budapesti nő ellen, miután öt hónapos gyermeke tavaly nyáron kis híján halálos balesetet szenvedett. Felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak vele szemben – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől kedden.

A 20 éves anya egy VIII. kerületi önkormányzati lakásban élt 2016 márciusában született gyermekével és  több hozzátartozójával. A vád szerint egyedül nevelte és gondozta a babát,  a gyermek apja nem lakott velük.

A fiatal nő és egy a konyha felett kialakított, a padlótól 2,6 méter magasságban lévő galérián élt, amelynek volt egy több mint 1 méter széles és 50 centiméter  mély fedetlen nyílása. Ettől a bizonyos nyílástól több méterre – biztonságos távolságban – állt a kisfiú rácsos ágya. A védőnő többször figyelmeztette az anyát,  hogy amikor fent tartózkodnak, a picit tegye az ágyába, mert ott nem érheti baj. A fiatal szülő ennek ellenére rendszeresen maga mellett altatta a babát – a rés közvetlen közelében.

A vádlott 2016. augusztus 11-én este etetés miatt a sértettet kivette a gyermekágyból, majd nem tette őt vissza, hanem maga mellé fektette a matracra, annak a nyílás közelében lévő részére. Amikor a vádlott később elaludt, a gyermek mintegy 2,6 métert zuhanva a matracról a résen keresztül leesett a konyha kövezetére.

– áll a vádiratban.

Az anya és a rokonai azonnal felébredtek és hívták a mentőket, akik a kicsit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Heves Megyei Főügyészség is vádemelésről számolt be kedden egy olyan bűncselekmény ügyében, amelyet gondatlanságból követtek el. Egy 11 éves fiú vesztette életét, miután rázuhant egy körülbelül 126 kilogrammos járdalap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik