Belföld

Nem közérdekű adatot akarnak kicsiholni egy nem közintézményből

Széles Gábor Magyar Hírlapja enyhe szereptévesztésbe került.

Hiába nagyon unalmas, a kormány továbbra is magas hőfokon támadja Soros Györgyöt és a nem is létező betelepítési tervét, amiről még nemzeti konzultációt is tart majd szájbarágós kérdésekkel. A Hvg.hu ír arról, hogy a kormánypárti média egyik tagja, a Magyar Hírlap a sorosizmussal vádolt Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű civil szervezetet támadta be, és adatokat követel tőlük.

A TASZ azonban megtagadta bizonyos adatok kiadását, ezért pert indított ellenük a Hírlap újságírója. A per jogalapja azonban kétséges, ugyanis nem közpénzből működik a TASZ.

A szervezet közölte, a törvényi kötelességének megfelelően közzéteszi a fontos adatait a működéséről, gazdálkodásáról, sőt szerintük több adatot tesznek elérhetővé, mint amennyit kellene. De ez még nem jelenti azt, hogy minden adatot publikálniuk kéne. Az újságírót az érdekelte amúgy, a létesítéstől kezdve hány darab és milyen szolgálati telefont és számítógépet biztosított a TASZ a munkatársainak, kik és mennyiért dolgoztak nekik, pályázataikra kik jelentkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik