Belföld

Megharapott egy győri buszsofőrt, és nem eresztette

Megharapott egy férfi egy buszsofőrt Győrben. Most vádat emeltek ellene, méghozzá súlyos testi sértés kísérlete és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Tettéért – mint többszörös erőszakos visszaeső – akár 15 évet is kaphat.

A megyei főügyészség hétfői tájékoztatása szerint az eset tavaly november végén történt, a 38 éves román férfi a második ajtón próbált felszállni a helyi járatra, de a sofőr megkérte, hogy menjen előre és mutassa meg a jegyét. Volt nála egy telelyuggatott, ezt adta oda. A buszvezető jelezte, hogy vegyen egy másikat, vagy hagyja el a járművet.

A férfi ekkor támadt rá, feldühödött, benyúlt a vezetőfülkébe és a sofőrt mellényénél fogva megrángatta, szembeköpte és szidta.  A buszvezető az ajtó felé mutatott, és próbálta elküldeni az agresszív utast, aki ekkor megpróbálta lecibálni a járműről, beleharapott a felemelt kezébe, pontosabban a hüvelykujjába. Addig el sem engedte, míg mindketten le nem jutottak.

A férfi ezután elfutott a helyszínről. A buszvezető könnyebben sérült, de a vád szerint “a harapás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló ín- vagy ízületi sérülés okozására is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik