Belföld

A Sportkórház a helyén, ezért megy a főigazgatója

Azért kell távoznia, mert elakadt az intézmény kiköltözése.

A kormányközeli Magyar Idők szerint távozik az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház főigazgatója. Az egyébként nyugdíjkorba lépő Soós Ágnessel már közölte is Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár, hogy nem hosszabbítják meg  megbízatását.

A lap szerint a fő ok, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, a Sportkórház még nem költözött ki Alkotás úti épületéből, amit így a Testnevelési Egyetem sem vehet birtokba.

Az OSEI-nek az egykori Ortopédiai Klinikára kellett volna átköltöznie, de menet közben kiderült, hogy az épület nem felel meg minden szempontból egy európai színvonalú sportkórház céljainak, noha a kormány tízmilliárd forintot különített el felújítására, átalakítására és a költöztetésre.

Korábban Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, a kormány kiemelten kezeli az ügyet, Balog Zoltán a kiemelt jelentőségű projekthez külön miniszteri biztost nevezett ki. A Magyar Idők most azt írta, kérdéses az is, Berkes István professzor megbízatását megújítják-e.

Korábban ő is volt a kórház főigazgatója, de 2009-ben neki is mennie kellett, sokan furcsállották, hogy éppen ő lett kórház átvilágításáért felelős miniszteri biztos.

Szétveréstől tartanak a Sportkórház dolgozói
Arra az emberre bízták az intézmény átvilágítását, aki ellen 2009-ben saját kollégái lázadtak fel.
Megvan a Sportkórház végleges helye
Az ingatlan felújítására és fejlesztésére 10 milliárd forintot különít majd el 2019-ig a kormány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik