Közélet

Megkaphatja a Sportkórház épületeit a Testnevelési Egyetem

A Testnevelési Főiskola a Csörsz utcai teniszpálya helyén építtetné meg a leégett tornacsarnok utódját – tudta meg az Index. Az egyetem 3000 négyzetméteres tornacsarnoka októberben égett le a fűtőrendszer hibája miatt, az intézmény most a tűzeset miatt juthat plusz területekhez. Az intézmény tervei a kormány elé kerültek, ha megkapják az engedélyt, a kampusz egészen a Hegyalja útig nyúlik majd.

Az elképzelés szerint parkosítják a leégett tornacsarnok háromezer négyzetméteres helyét, hogy egy ugyanekkora közterülettel toldhassák meg a TF Csörsz utca és a Hegyalja út közötti telkét . Felújítanák az atlétikai pályát és egy téli használatra is alkalmas focicsarnokot is építenének, illetve megszereznék a Sportkórház több épületét is, így az egyetemhez kerülhetne a kórháznak épült, kihasználatlan torzóépület is.

A kerületi önkormányzat Csillebércen látta volna szívesen az új kampuszt, az egyetem vezetése viszont elutasította az ötletet a távoli helyszín miatt. A portál információi szerint a TF tervei meg fogják kapni a kormány hozzájárulását, és az építkezés kiemelt állami beruházás lesz.

A Sportkórház főigazgató főorvosa, Soós Ágnes is hallott már a kórház rovására terjeszkedő TF terveiről, de mint mondta: az igénylistáról eddig semmilyen hivatalos értesítést sem kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik