Belföld

Már mennie kellett volna a Sportkórháznak, de még nincs hova

Az Alkotás utcai telephelyet június 30-ig át kellett volna adni a Testnevelési Egyetemnek.

A Sportkórháznak június 30-ig ki kellett volna költöznie Alkotás utcai telephelyéről, és egy 2015-ben bejelentett fejlesztés miatt átadni a területet a Testnevelési Egyetemnek, de erre nem került sor – írja a Magyar Nemzet.

Márciusban jelentették be, hogy a kormány döntésének értelmében az Országos Sportegészségügyi Intézet a volt Ortopédiai Klinika épületébe költözik, a Karolina útra. Az ingatlan felújítására és fejlesztésére tízmilliárd forintot különít el 2019-ig a kormány. A költözési határidő napján még csak bemenni sem lehetett a Karolina úti épületbe, a munkások a törmeléket hordták ki onnan. Azt mondták, még az sem biztos, hogy idén elkészülnek.

A lap újságírója megpróbált időpontot kérni a Sportkórház egyik szakrendelésére. Adtak is, de azt mondták: még senki nem tudja, mikor lesznek az új épületben, és azt javasolták, a vizsgálat előtt telefonáljanak újabb tájékoztatásért.

A Karolina úton már elkészült egyébként néhány iroda, ahová a gazdasági osztály, a pénzügy, az adminisztráció elköltözött, de sokan még az Alkotás utcában dolgoznak, a betegellátás is ott zajlik. Előfordulhat, hogy a költözés miatt fennakadás lesz majd a műtéti időpontokban, de ez nem jelent különösebb problémát, mivel többségében előre tervezett beavatkozásokat végeznek az intézményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik