Belföld

A kutyának se kellett a 23 milliót érő drog – videó

A gyanúsított egy távolsági busz poggyászai közé adta fel a marihuánával teli bőröndöt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A gyanúsított egy távolsági busz poggyászai közé adta fel marihuánával teli bőröndjét. 

Egy Belgrádból Bécsbe tartó busz 32 fővel jelentkezett belépésre Röszke Határátkelőhelyen, ahol az okmányok ellenőrzése után a vámosok az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitték. A poggyásztérben egy bőrönd gazdátlan maradt. Átvizsgálásakor kábítószer-gyanús anyagot találtak, értesítették a rendőrséget.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bőröndből 21 csomagban összesen 11.604 gramm növényi törmeléket foglaltak le, amiről a szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag marihuána, ami súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 23 millió forint.

A busz utasainak elszámoltatásakor – a táska lehetséges gazdájaként – egy 28 éves szerb férfi gyanús lett, de nem nyilatkozott, ezért előállították és szagmintát vettek tőle. A szolgálati kutya többször egyezést jelzett a bőrönd és a szerb utas mintája között, ezért a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság el is rendelt. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tovább nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik