Belföld

Kifütyülték Áder Jánost a Déliben

Az államfő barátkozni próbált az utasokkal, hiába.

A HVG egyik munkatársának rokona számolt be arról, hogy vasárnap késő délután a zsúfolt pályaudvaron felbukkant a köztársasági elnök. A szemtanú szerint Áder János egy biztonsági őr kíséretében, vélhetően nem hivatalos programként, sétált végig egy Balatonra tartó és már késésben lévő vonat mellett.

Sokakkal szót váltott, de váratlan gesztusa sem nyerte el az utazóközönség tetszését. Többen fütyülni kezdtek, amikor meglátták az utóbbi időben több vitatott jogszabályt (lex CEU, civil törvény, plakáttörvény) aláíró államfőt, aki – a portál forrása szerint – inkább visszavonulót fújt. A HVG kereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy megtudja, tervezett program volt-e a balatoni utazók megszólítása, de egyelőre nem kapott választ.

A füttyszó meglepő, mert a minap a Medián azt mérte, hogy – az utóbbi időben valóban sokat bírált döntései ellenére – a listavezető Áder János államfő kicsit (2 százalékponttal) még népszerűbb lett. Mögötte a második Orbán Viktor kormányfő, aki néhány napja pedig harmincszázalékos béremelést ígért a vasutasoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik