Belföld

Egy magyar város éves pénzét költik a vizes-vb megnyitójára

120 percért ezt a Jobbik sokallja.

Hegedűs Lorántné szerint 120 perc alatt annyit költ a kormány az adófizetők pénzéből, amennyi egy tízezres város éves költségvetése. Ennyit emészt fel csak a parádé, a vizes-vb megnyitója. A Jobbik parlamenti képviselője az összeg miatt már-már úgy véli, hogy a

luxusszállodákhoz, helikopterezéshez szokott fideszeseknek 4 milliárd forint a legkisebb egység, amit el tudnak képzelni, ha saját magukról van szó. Nemcsak a megnyitó ünnepség kerül ennyibe, de – mint emlékezetes – a Miniszterelnökség Várba költözésének szobánkénti kialakítása is.

Az ellenzéki politikus ehhez képest elképesztő arroganciának nevezi, hogy – a pár száz kiváltságost leszámítva – mindenki mást kirekesztenek a szervezők, az érdeklődők csak képernyőn kísérhetik nyomon az eseményeket.

Ha már a rendezvényre milliárdokat költ a kormány az adófizetők pénzéből, talán érdemes lett volna úgy megszervezni azt, hogy pont a magyar népet ne rekesszék ki belőle.

A Jobbik egyetért Demcsák háziasszonnyal, aki szerint „ez mindannyiunk számára nagyon fontos világesemény”, ezért felszólítja a kormányt, tegye lehetővé minden hazai médiumnak, hogy a vb helyszínein szabadon dolgozhassanak, minél több embert tájékoztassanak. Felszólítják arra is a kormányt, hogy adjon pontos elszámolást minden egyes fillérről, amit a rendezvényekre költ.

A vb nem fideszes házibuli, hanem egész Magyarország sportünnepe.

Még a vizes-vb háziasszonyának sem mondták, hogy csak a közmédia forgathat a helyszíneken
Demcsák Zsuzsa arról beszélt, hogy egész biztosan mindenki forgathat, majd szóltak neki, hogy a közmédián kívül más nem lehet jelen a vb helyszínein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik